Vet du inte vad du ska laga för mat ikväll? Nej, ibland behöver man lite inspiration till vad man kan laga till middag, så tänkte ge er 4 enkla och hälsosamma middagstips dagen till ära. Hoppas ni gillar dem!

Pasta med pesto

Det finns så mycket man kan göra med pasta så se till att ta vara på det när du har ont om inspiration inför middagen. Om jag inte vet vad jag ska göra för mat brukar det oftast bli just pasta. Men inte vilken pasta som helst, jag använder alltid bönpasta eller annan glutenfri pasta. Sen brukar jag rosta lite pinjenötter i stekpannan och blanda i pesto, soltorkade tomater och körsbärstomater. Ibland så blandar jag ner färskost med smak istället för peston, minst lika mumsigt. Vill man lyxa till det kan man slänga in en laxfile i ugnen också.

Charkbricka

Jag älskar plockmat! Det är typ det bästa jag vet. Så varför inte köpa hem lite färska räkor, aioli, salami, ölkorv, brieost, fikon marmelad, knäckebröd, parmaskinka, grissini-pinnar, philadelphiaost, oliver m.m och äta länge och mycket av lite av varje. Glöm inte en flaska vitt vin också.

Documents7

Sweetpotatosallad med avokado

Det finns ingen bättre kombo än sötpotatis och avokado, ni måste testa det. Skär sötpotatisen i tärningar, trinaglar whatever och strö över lite olivolja och stoppa in i ugnen och sen är det bara att mixa sin egna sallad till men glöm ej att avokadon är obligatorisk.

Hemmagjorda hamburgare

Okej, finns det något godare än hemmagjorda hamburgare? Don’t think so. Vill man experimentera lite kan man göra haloumiburgare (finns att köpa färdiga som man bara behöver steka) eller så kan man göra pulled pork burgare. Här hittar in recept på det, då jag gjorde det förra veckan.

P.S. Glöm inte att göra en egen röra/ dressing, så mycket godare och nyttigare.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna