Att flytta utomlands eller åka på en längre resa för första gången är en skräckblandad förtjusning. Men är det inte så att allt man gör för första gången känns lite läskigt? Jo, så försök att inte se det som en biggie. Självklart är det bekvämare att stanna hemma, spara ihop till en framtida lägenhet och åka på en all inklusive resa en gång om året istället men då kommer du aldrig få reda på vad du missar. Det som oftast hindrar oss ifrån att inte testa nya saker och kliva ut från våran trygghetszon är för att det känns läskigt och för att vi tvivlar på oss själva. Men vet du vad? Allt det sitter bara i hjärnan och du förstör bara för dig själv om du tänker så. Vågar någon annan, så vågar du också och klarar någon annan av det, så gör du också det. Det enda som egentligen hindrar dig är du själv och dina tankar, så se till att ändra på dem och våga ta steget mot dina drömmar.

Livet är för kort för att inte göra det bästa och det mesta av situationer och vägval, men framförallt så är livet för kort för att ångra chanserna man aldrig tog. Det är jätteviktigt att våga hoppa, misslyckas, lyckas och tro på sig själv. För vad är egentligen det värsta som kan hända? Och vad gör det egentligen om du nu skulle välja fel väg? Det är ju bara att resa sig upp, lära sig av sitt misstag, välja en annan väg och försöka igen och igen och igen tills det blir rätt. Det är du som bestämmer över ditt liv och det är du som sätter dina spärrar. Ingen annan. Allt det här handlar om våra tankar egentligen och framförallt hur vi tänker om oss själva och ser på oss själva, se därför till att ändra på dom tankarna till det positiva. För att tänka positivt kommer bara göra dig lyckligare. Så tro på dig själv och våga ta steget för det kan inte bli mer än fel och vad fan gör det egentligen?

Documents1

För att komma igång och faktiskt komma iväg så är mitt bästa tips är att åka iväg direkt efter att man gått ut skolan, ja så fort det bara går egentligen, trots att det känns läskigt. Varför? Dels för att man inte hinner bli stressad över framtiden. Men också för att ju fortare man kommer iväg desto enklare blir det att övervinna rädslan innan man hunnit bygga upp den. Det farliga med att stanna hemma direkt efter gymnasiet är att man lätt gör sig bekväm i vardagen man lever i och sedan inte orkar eller helt plötsligt inte ser något poäng i att göra något annorlunda eftersom att man trivs och livet rullar på.

Har man väl börjat resa, så kommer man inte kunna sluta. Och ju fler saker man testar på desto lättare blir det att se vad man faktiskt vill göra med sitt liv och hur man vill leva det. Att resa för mig har haft otroligt stor betydelse när det kommer till mina mål, drömmar och framtidsvisioner här i livet. Det har verkligen hjälpt mig på traven och gjort det enklare för mig att komma fram till vad det är jag faktiskt vill.

Documents12

När det kommer till pengafrågan så finns det två alternativ egentligen, antingen så stannar du hemma ett år efter att du gått ut gymnasiet och jobbar, jobbar, jobbar för att samla ihop pengarna till din drömresa eller så flyttar du utomlands för att jobba utomlands. Australien är enligt mig, det perfekta stället att flytta till för att testa på, komma bort och börja om på nytt. Mina 8 månader i Australien förändrade så mycket och var så bra för mig.

Men tycker man att Australien känns för långt bort kan man ju faktiskt flytta vart man vill i Europa utan en massa visumkrångel eftersom att man får bo och jobba vart man vill i just Europa. Läser du Spanska eller Franska nu på gymnasiet exempelvis så vore det ju världens roligaste att flytta till Spanien eller Frankrike och bli flytande i språket? Annars finns ju alltid London, mitt älskade London. Ja, möjligheterna för att uppnå dina drömmar är oändliga, du måste bara våga se dom och våga ta dom.

Lycka till <3

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna