Har varit ute och gått på morgonen innan frukost i tre dagar i rad nu och eftersom jag har mått så himla bra av det så måste jag bara predika lite mer för morgonträning. Jag är och har alltid varit ett stort fan av att träna på morgonen. Har jag en stressig och lång dag framför mig så väljer jag hellre att gå upp 1-2 timmar tidigare istället för att träna sent på kvällen när jag vet att jag kommer vara helt slut och bara vill ligga i soffan – vilket jag kommer kunna göra med gott samvete om jag tränat på morgonen!

Andra fördelar med att träna på morgonen är att man blir piggare och mer produktiv, man äter bättre under dagen, förbättrar fettförbränningen och sömnkvalitén plus att du får ett gladare humör resten av dagen eftersom du utsöndrar endorfiner. Måste därför dela med mig av mina bästa tips till hur man kommer ut på tidig morgonträning och hur man får till det om man börjar jobba/ behöver åka till skolan tidigt.

Hur man motiverar sig själv

? Det känns jobbigt de första minuterna, så försök att inte känna efter så mycket och bara gör det och så lovar jag dig att den jobbiga känslan kommer släppa så fort du kommer ut i frisk luft och i morgonsolen. Har du riktigt svårt att komma upp, bestäm träff med en kompis och pusha varandra. Sista året på gymnasiet gick jag och min bästis promenader typ varje morgon. Så mysig start på dagen!

? Tänk på känslan efteråt. Hur det kommer kännas när du ställer dig i duschen, hur gott frukosten kommer smaka, hur bra du kommer må hela dagen, hur skönt det kommer vara att komma hem ifrån skolan och jobbet och redan ha klarat av träningsbiten osv. Att föreställa sig hur bra man kommer må efter man har tränat funkar alltid på mig.

36.-Chia-Pudding-2-1024x680-1024x680(Chiapudding – perfekt att förbereda inför frukosten kvällen innan)

Hur man får tid till att träna på morgonen

– Planera dagen innan vad du ska träna och hur länge.
– Lägg fram träningskläder, kläder du ska ha på dig till jobbet/skolan kvällen innan samt packa väskan så allt är klart inför din nästkommande dag.
– Förbered frukost kvällen innan, kanske en chiapudding som du ställer i kylen (här finns 44 olika sätt att göra en chiapudding på), en matig smoothie eller den här fantastiska frukost/mellanmålsblandningen?
– Gå och lägg dig tidigare. Du behöver minst 7 timmars sömn.

Det bästa med att träna på morgonen

– Frukosten smakar extra gott efteråt.
– Träning på morgonen, innan frukost, bränner fett istället för kolhydrater!
– Du kommer må bra hela dagen, få mer energi och känna dig piggare.
– Träningen slipper hänga över dig hela dagen, så när du kommer hem från jobbet/ skolan är du helt fri att göra precis vad du vill.
– Tränar du på morgonen så är det lättare att hålla sig ifrån socker och skräpmat under dagen.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna