Hej världens bästa bloggare! Jag fyller snart 20 år och kommer förhoppningsvis ha världens bästa födelsedagsfest! Hade du kunnat ge lite tips på hur man får till den perfekta festen? Jag vill bjuda på plockmat så gärna tips på den fronten! Tusen tack på förhand!

Svar: Hej finis! Självklart kan jag ge dig lite tips. Skulle inte påstå att jag är någon superfestfixare men lite knep har jag nog. När jag fyllde abonnerade jag Taco Bar i Norrköping och bjöd in ett 60 tal vänner för en mexikansk kväll med tacos, tequila, pinatas och allt var det innebär. Det blev superlyckat, här är mina bästa tips!

Senast överförda6

? Var noga med vilka du bjuder

Att bjuda rätt folk är viktigare än man tror. Det spelar ingen roll hur fint du fixat och hur mycket du förberett, har du fel gäster kan det förstöra hela stämningen. Så bjud ROLIGA människor som gillar att festa och är trevliga och härliga och kan bete sig.

Kommer aldrig glömma när jag och Ellinor bjöd in till middag varav en av gästerna vid middagsbordet, som vi inte kände, förstörde typ hela middagen med hennes attityd och nonchalanta beteende.

? Ha ett tema

Det är alltid roligt att ha ett tema på festen. Se bara till att du väljer ett tema som inte blir alltför dyrt för dina gäster. Problemet med temafester är att det kan bli dyrt för gästerna om man ska gå all in så har man en födelsedagsfest exempelvis kan man be sina gäster lägga pengarna de skulle lagt på en present till sin utstyrsel istället.

Senast överförda10

? Bygg upp förväntningar

En trevlig inbjudning gör rätt mycket för det är redan i inbjudan som du börjar skapa förväntningar på festen. Så lägg ner lite tid på det och använd fantasin. Roligaste är ju om man skickar ut inbjudningskort och inte gör ett evenemang på Facebook.

Inbjudningarna ovan kanske är aningen komplicerade haha i varje fall för mig. Men tycker de var gulliga.  Speciellt ballonginbjudan, när man sprätter hål på den så ligger en lapp inuti med inbjudningskortet.

Se till att något händer

Hyr in någon som kan spela musik, sätt upp ett beerpong bord, anordna en fiskedam för vuxna, förbered lekar, överraska med något osv. Det är alltid kul om gästerna blir lite överraskade över något du fixat.

Senast överförda3

? Bjud!!!

Bjuder man in till fest tycker jag att man ska bjuda på något. Tilltugg/ plockmat och någon form av fördrink/ välkomst-shots/ bål funkar alltid. Det kommer få dina gäster på bra humör!

? Hyr en fotograf

Har man inte råd att hyra en proffsig frilansare har du säkert en syrra, kompis eller liknande som kan ställa upp som fotograf under kvällen för någon hundralapp. Det är så skönt att själv slippa tänka på att ta bilder när man är värdinna för en fest eftersom man redan har mycket och stå i och fixa med.

Documents2

? Dekorera ORDENTLIGT

Fyll taket med heliumbalkonger! Att dekorera huset eller lokalen är så viktigt för att få gästerna i rätt stämning. Så ös på med heliumballonger, ljusslingor, dekorationer osv. Det kommer bli snyggt på bilderna från kvällen med haha (bloggskadad).

Ovan ser ni ett alternativ för en mysig tjejmiddag med indisk mat eller sushi man skulle kunna anordna genom att sitta och äta på kuddar på golvet. Hur mysigt? Älskar den idéen, perfekt om man inte har tillräckligt många stolar/ stort matbord också.

Hoppas ni uppskattade tipsen <3

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna