DSC00207

Blev kvar i Tulum ytterligare en natt då vi kom på att vi inte snorklat med sköldpaddor ännu som blivit tipsade om hur många gånger som helst. Åkte därför till Akumal, som ligger ca. 20 minuter norr om Tulum för att snorkla och har gjort det hela dagen, vilket har varit sjukt kul!

Anna drog en liten vals om att vi var tre svenska kändisar så blev behandlade som prinsessor av personalen på snorkeluthyrningen haha. De fixade en privat instruktör åt oss utan extra kostnad och gjorde allt för att vi skulle trivas så bra som möjligt, så söta var de.

IMG_6617.JPG

DSC00348

Trodde att det bara skulle vara en öde strand och att man fick snorkla hejvilt som man själv ville med sköldpaddorna men icke sa nicke.

Man var tvungen att ha flytväst, simfötter och snorkel då man absolut inte fick nudda eller trampa på korallrevet och havets botten vilket makes sense.

Vilket fall så fick vi då en privat guide och så snorklade vi i typ en timme, fick se 4-5 stycken sköldpaddor och jättefina korallrev med färgglada fiskar. Såg även två stingrockor varav en var gigantisk! Tyvärr dog min gopro så har inte alls många bilder men fick en jättefin film på en av sköldpaddorna när den simmade upp till ytan för att hämta luft som jag kommer visa er framöver. Tycker bilden ovan blev riktigt fin också faktiskt. Tog även den med min gopro.

Och på tal om sköldpaddor, guess what? När vi satt och drack kaffe på strandrestaurangen vid hotellet så började en tjej gräva en massa nere i sanden vilket såg lite konstigt ut.. Men vet ni vad hon gjorde? Hon grävde upp sköldpaddebebisar, och det var inte några få utan snarare ett 100 tal som hon la i en hink. Sen så släppte hon ut dem i havet och vi fick se hela processen, så himla häftigt och så himla söta de små bebisarna var.

Kolla min snap, filmade lite där @hannafribergs

Men om vi ska summera snorklingen så tyckte jag som aldrig snorklat förut tyckte det var superkul trots att vattnet var lite grumligt pga det är mycket skit som spolats in de senaste veckorna här på yucatanhalvön i Mexico vilket gjort att vattnet inte varit lika blått och klart som det brukar.

Blir så jäkla sugen på att testa Scubadiving efter att ha gjort detta och rekommenderar er alla att åka förbi Akulum för att snorkla med sköldpaddor.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna