Att besöka en ny stad eller ett nytt ställe kan ibland vara väldigt svårt. För bara för att din kompis, mamma eller bror älskar en stad så betyder inte det att du också kommer göra det, då du kanske råkar du hamna i de typiska turistfällorna samtidigt som vädret blev dåligt.

Att besöka ett land eller en stad en gång och sedan påstå att man inte gillar det tycker jag därför inte gör någon rättvisa eftersom att det är så mycket som spelar in… som vädret, människorna man träffar, restaurangerna man råkar hamna på när man är vrålhungrig och tar första bästa osv. Antingen så råkar du hamna i de värsta turistfällorna får regn hela veckan eller så blir det strålande sol och du träffar någon på flyget dit som berättar om alla guldkorn.

DSC08650_Fotor

Här kommer därför mina 4 bästa tips för att utforska en stad på bästa sätt:

? Kryssa av sevärdheterna
Trots att det är turistigt så tycker jag att man borde bocka av de viktigaste sevärdheterna i städer man besöker. De är ju ändå sevärdheter av en anledning.

? Googla mycket
Googla mycket innan och försök leta upp bloggar som skrivit om stället, att besöka en stad utan att ha gjort någon pre-reserach är typ det dummaste man kan göra.

? Promenera och använd lokaltrafiken
Vill man utforska en stad på bästa sätt så ska man promenera mycket, använda karta och åka med lokaltrafiken. Men alla helst dra på sig löparskorna och springa. Med andra ord INTE bara åka taxi.

Jag hade gjort en hel del research innan vi åkte till New York om ställen man skulle äta på, nattklubbar som var roliga, butiker man skulle besöka osv. Så när vi var i New York och gick runt så kunde vi helt plötsligt gå förbi ställen som jag hade hört talas om sedan innan.

? Prata med lokalbefolkningen
Var inte rädd för att fråga om vägen eller fråga om tips. Det kan man lära sig jättemycket av. Vill man inte fråga någon random på gatan så är det bara att fråga servitören på caféet du äter frukost på vart den finaste stranden ligger, vilken restaurang man äter godast pasta på osv. Att prata med lokalbefolkningen kan man få mycket bra och genuin information från.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna