Vad tycker ni om strippklubbar?

Visste att jag skulle få någon slags reaktion på mitt inlägg om vår utekväll i Miami häromdagen. Och fick en kommentar jag känner att jag vill svara på här i bloggen. Så här löd kommentaren:

”Visst, ni hade säkert hur kul som helst. Men stripporna, tror du att de hade kul? Tycker du själv att det är helt i linje med en bra kvinnosyn? Tycker du att det är okej att män och andra kvinnor objektifierar kvinnorna på det sättet?”

Jag förstår precis vad den här tjejen menar men det här var inte alls så som du beskriver det. Ingen av oss såg ner på dem. Dom skrattade, vi skrattade och vi alla festade tillsammans senare. Det var inte så att någon såg förnedrande på dem. I varje fall inte någon av de jag hängde med. Men jag förstår absolut bilden man kan få upp i huvudet av det jag skrev och självklart finns det sådana ställen och sådana killar och det är jag emot. Men i USA och speciellt här i Miami är strippklubbarna efterfestställen som både tjejer och killar går till. Man kan gå hur långt som helst i denna diskussionen men mycket handlar också om den stora skillnaden mellan Sverige och USA. Här jobbar servitriser på alla sorters klubbar i hotpants eller underkläder med olika utsmyckningar. Vad jag såg av den här strippklubben så var det liksom inte gamla gubbar som satt och kollade på nakna unga tjejer utan de var som en nattklubb fast med tjejer i underkläder. De känns inte alls som att det är samma tänk kring strippklubbar här i USA som hemma i Sverige. Men egentligen så har jag ingen aning, och om det är rätt eller fel att jag var där vet jag inte riktigt heller. Man kan diskutera det hur mycket som helst. Det enda jag vet är att jag aldrig varit med om någon sjukare kväll än detta tidigare då allt bara kändes så overkligt. Speciellt overkligt var det hur mycket pengar det faktiskt kastades runt i det här rummet.

Men som en annan tjej även kommenterade i kommentarsfältet:

Man kan trots allt välja om man ska vara strippa eller inte. Är det inte underbart att kunna ha friheten att bli vad man vill? Är det inte det vi borde lära oss, att vi kan bli vad fan vi vill utan att folk tvunget ska kommentera det? Varför skulle dem inte kunna ha kul? Hade min vän velat bli strippa, så hade jag uppmuntrat henne till att bli en sjuhelvetes bra strippa.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna