IMG_7931.JPG

Happy news!

Bilderna som försvann som jag var så ledsen över är hittade. De låg på Olivias minneskort thank god så nu kan jag äntligen berätta om food touren vi gjorde i Little Havanna när vi var i Miami.

IMG_7947.JPG

Vi gjorde vår food tour med företaget Miami Culinary Tours och de hade ca. 3-4 stycken olika turer man kunde välja bland. Vi valde Little Havanna, alltså kubansk mat och den touren gjordes i området Little Havanna som ligger i Miami.

IMG_7918.JPG

IMG_7930.JPG

Första stoppet var på El Pub Restaurant där vi fick en varsin Kubansk kaffe shot och en Medianoche Cuban Sandwich. Det var typ som en panini, supergod. Chipsen var också speciella.

Och kaffen var sååååå god.

IMG_7932.JPG

IMG_7914.JPG

Sedan fick vi testa på en Chicken EmpanadaCafe Cubano.

Det var typ som en pirog kan man säga fast tusen gånger smarrigare.

IMG_7925.JPG

IMG_7927.JPG

Gick sedan över gatan till Ball and Chain Restaurant där vi fick smaka en varsin riktig Mojito. Där spelades det även livemusik, riktigt härlig stämning. Och en fantastisk utegård på baksidan (se bild nedan).

IMG_7948.JPG

IMG_7949.JPG

Klänningen jag har på mig är Olivias och kommer från Missguided, Olivias byxdress köpte hon på en liten butik i Miami och Annas byxdress som även jag har en likadan kommer ifrån Zara för er som undrar.

IMG_7917.JPG

IMG_7928.JPG

Efter den smaskiga mojiton gick vi förbi en Domino Park, hur annorlunda?

Tydligen är Domino något det spelas mycket på Cuba och här fanns det massa regler kring vad man fick göra och inte, hur gammal man var tvungen att vara för att vara med och tävla osv. Sjukt roligt att få se faktiskt.

De äldre gubbarna ovan ville jättegärna vara med på en bild!

IMG_7919.JPG

IMG_7922.JPG

Alla ni som åker till Miami måste se till att ni tar ut till något annat än South Beach och Miami Beach. Jag och tjejerna var så glada att vi kom iväg på den här matturen så att vi fick se mer av Miami än stränderna och alla butiker på Miami Beach.

Little Havanna var så speciellt och mysigt, det kändes verkligen att det var en helt annan kultur och mentalitet där. Ett annat sådant ställe som jag verkligen tycker ni borde besöka är Wynnwood. Googla så förstår ni vad jag menar. Där finns hur mycket häftig streetart som helst b.la. Finns även food tours där också.

IMG_7916.JPG

Ett exempel på hur det ser ut överallt i Wynwood…

Riktigt cool street art överallt!

IMG_7926.JPG

Efter Domino Park besöket gick vi bort till ett Yisell Bakery där vi fick smaka en Guava Pastelito. Glömde dock ta någon bild där… hehe. Men det var inget speciellt, utan bara något bakverk med någon fyllning.

IMG_7924.JPG

Något vi älskade var Sugar Cane juicen vi sedan fick smaka på Los Pinarenos Fruteria. Den kallades Guarapo Juice och den är gjord på Sugar Cane (sockerbetor tror jag det är på svenska)

En frukt som vi även testade på i Jamaica, som är så sjukt god men som man inte äter utan bara tuggar i sig saften ifrån. Det låter sjukt skumt jag vet, men det är bara ett måste att testa om ni någon gång besöker Jamaica eller Cuba.

IMG_7921.JPG

Fanns massa med färsk och god frukt på det här juicestället.

Ville bara äta upp allt!

IMG_7923.JPG

IMG_7929.JPG

Food Turen avslutades på Azucar Ice Cream där vi fick smaka så sjukt god glass. Kommer ej ihåg vilken smak vi tog men det fanns många annorlunda och spännade sorter att välja på. Man fick smaka hur många sorter man ville tills man hittade sin favorit.

Summan av kardemumman, jag vill göra mer Food Tours! Tycker det var både gott, roligt, intressant då man även fick lära sig en del om historia. Mer Food Tours åt folket med andra ord. Önskar dock att de fanns lite mer ungdomliga och nytänkande, något man borde starta kanske?

Någon av er som varit på någon Food Tour någon gång?

I sådant fall, vad tyckte ni om den?

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna