Documents3

Många som bor i New York påstår att det inte ens går att jämföra den staden med någon annan i hela världen och jag förstår vad dom menar. Jag har varit i New York fyra gånger nu och jag är alltid lika blown away efter varenda gång jag kommer dit. Det känns verkligen som att man kan vara sig själv där utan att någon dömer en och jag vet att jag kommer flytta dit en dag.

Vi var i New York i en hel vecka sist och jag tycker nästan att man måste ge sig själv en vecka för att inte behöva stressa igenom sevärdheter och matställen. Vill man också testa på utelivet tycker jag nästan att man behöver vara där längre. En tur och retur resa till New York kan man hitta för 4000kr om man har tur, min retur biljett gick till och med på 3400kr. Boende för en vecka kostade sedan 14 700kr men då delade vi det på tre vilket blev ca 5 000kr var. New York är en av de dyrare storstäderna men du kan hitta billiga och bra boenden vilket vi lyckades med.

IMG_8280.JPG

För att uppleva New York på bästa sätt tycker jag att man ska snöra på sig promenadskorna och åka så mycket tunnelbana som möjligt. Googla och sök en hel del information innan avresa också så att du har lite koll när du kommer dit. Det kommer bli mycket roligare för dig om du gjort lite research, annars blir det oftast bara överväldigande och rörigt.

Här kommer min lilla New York Guide om vart man ska bo, äta, shoppa och gå ut. Hoppas ni uppskattar den och längtar lika mycket som jag tills jag kan uppdatera den nu i december.

IMG_8386.JPG

IMG_8391.JPGUptown, Upper East Side

VART SKA MAN BO?
Manhattan är uppdelat i tre olika områden, Uptown, Midtown och Downtown men oavsett vart ni väljer att bo så kommer ni trivas. Tips är att kolla boenden på Hotels Tonight. Där finns små boutique hotel till jättebra priser samt superbra sista minuten erbjudanden på bra hotell. En kompis från New York tipsade oss om denna hemsidan när vi var där sist.

Uptown
I Uptown ligger Upper East Side (där mycket av Gossip Girl spelades in), Upper West Side, Harlem och Norra delen av Central Park. Här är det lite dyrare att bo och det är något lugnare än nere i Downtown och Midtown. Jag personligen älskar Uptown eftersom att det finns så mycket fina byggnader, vackra husfasader, breda gator och lyxiga butiker.

IMG_7963.JPGPå gatan precis utanför vårt hotell i Midtown

Midtown
Snöa inte in er på att ni MÅSTE bo nära Times Square, men det är ändå nice eftersom att det är gångavstånd till många sevärdheter så som Rockefeller Centrer, Empire State Building, Shoppingen på 5th Avenue, Södra delen av Central Park, Madison Square Garden osv om man bor där.

Sist jag var i New York så bodde jag i Midtown på Pennsylvania Hotel som ligger precis mitt emot Madison Square Garden och vid Penn Station vilket var riktigt centralt och bra. Pennsylvania Hotel är inte det fräschaste hotellet, men det är absolut inte skabbigt. Utan snarare ett perfekt budgetboende mitt i smeten.

IMG_8388.JPG

IMG_8393.JPGI Little Italy, Downtown

Downtown
I Downtown hittar du Financial district, China town, Little Italy och de trendiga stadsdelarna: Chelsea, Meatpacking district, Greenwich village, Tribeca, Soho och Nolita. Här ligger många klubbar, barer och restauranger och massvis med shopping.

IMG_8413.JPG

Documents

IMG_8414.JPG

WHAT TO DO

Promenera över Brooklyn Bridge
Helt ärligt talat så låg inte en promenad över Brooklyn Bridge högst på to do listan i New York. Men nu gör den definitivt det! Det är verkligen något speciellt med att gå över den här maffiga bron med den där fantastiska utsikten över Manhattan, speciellt i solned- eller uppgången. Missa inte heller Brooklyn Bridge Park på Brooklyn-sidan där man kan njuta än mer av Manhattans skyline.

IMG_8396.JPG

IMG_8383.JPG

IMG_8398.JPG

Utforska Central Park och köp med dig picknick
Central Park är så himla mysigt trots att det är gigantiskt! Du kommer omöjligt hinna se allt på en dag men tycker det är en bra start att ge sig in i parken från Upper East Side nära 5th avenue och 79 street. Vilket är typ i mitten av parken, söder om den största sjön.

Ät lunch i Bryant Park
Bryant Park är hör och häpna snäppet mysigare än Central Park. Okej, den går inte ens att jämföra med Central Park egentligen men det är en himla mysig, liten park som jag tycker att man borde gå och äta lunch vid. På vintern sätter de upp en skridskobana i parken och så har de en julmarknad. Supermysigt! Ska försöka ta mig dit och åka skridskor nu när vi åker till New York i December. Har alltid velat åka skridskor i New York. Det ligger ju på ens bucketlist.

DSC08609_Fotor

Åk upp i Top Of The Rock/ Rockefeller Center
Jag förstår att man gärna vill åka upp i Empire State Building men jag personligen tycker verkligen att Top Of The Rock är tio gånger bättre. Då man får en utsikt över både Empire State Building och Central Park där uppe. Om ni vill vara där i sunset time så får ni räkna med att det tar minst 40 minuter att komma upp. Vi hann precis, men det var på håret. Så var hellre där lite tidigare om ni vill se utsikten i både dags- och kvällsljus.

230 Fifth 
Nere vid Flatiron ligger den här rooftop-baren som bjussar på en helt makalös utsikt över Empire State Building. Perfekt fördrinkställe innan man ger sig ut för att upptäcka världens bästa uteliv.

IMG_8426.JPG

High Line
The High Line är en gammal järnvägsräls som ligger på en upphöjd bana som slingrar sig längs med västra sidan av Manhattan ungefär från 34:e gatan och ner till 12:e gatan. Det är supermysigt att strosa omkring där med utsikt över Hudson River och alla miljondollar våningar. Helt klart en favorit.

Staten Island Ferry
Stans bästa utsikt över Frihetsgudinnan kostar inte en spänn. Staten Island-färjan är en pendelfärja som är helt gratis och går väldigt ofta. Se till att åka tidigt på morgonen och undvik helgdagar dock.

IMG_8392.JPG

SHOPPING

De flesta turisterna söker sig till Soho/ Broadway när de ska shoppa i New York. Men det är ju bara för att det är så mysigt där och för att de flesta butikerna man vill till faktiskt finns just där. Här finns b.la. Sephora, H&M, Topshop, Zara, Mango, Necessary Clothing, Victoria’s Secret m.m och så kan man också svänga förbi området Nolita för en lunch på Two Hands eller The Butcher’s Daughter.

Saks 611, 5th Ave
Här finns alla märken samlade på ett och samma ställe plus en helt magisk skoavdelning.

Forever 21, 59 W 34th St
USA:s motsvarighet till H&M och Lindex. Ja, ni alla har väl koll på Forever 21? Jag tycker denna butiken och den vid Union Square har störst och bäst utbud. Allt kostar princip under 300kr på Forever 21 och man kan fynda riktigt bra klänningar, jackor och skor faktiskt.

Century 21
Den här favorten ligger vid Ground Bero. Century 21 är ett outletheaven med designerkläder till dumpade priser så gå endast hit under udda tider annars kommer du få trängas med alldeles för många shoppingtokiga Amerikaner.

Lulu Lemon
Sugen på att köpa träningskläder? Då ska du gå hit!

Necessary Clothing
Budgetkedja som finns överallt i New York. Det finns mycket skit men det finns också mycket snyggt. Jag tycker det påminner lite om Forever 21.

DSW
Rader och åter rader av designerskor hittar du på Designer Shoe Outlet. Organiserat och bra sortiment, till skillnad från många outlet-butiker. Flaggskeppet finns vid Union Square.

Filenes Basement/Marshalls/TJ Maxx/Burlington Coat Factory

Här säljs förr-förr-förra årets märkeskläder MEN det gäller att ha tålamod. Vid första anblick kommer allt du ser kännas som fult skräp, men man kan absolut fynda ordentligt här. Speciellt när det kommer till väskor och skor. Jag köpte min Beiga Ralph Lauren väska på TJ Maxx och såg även en liten Stella McCartney för riktigt nedsatt pris där sist jag var i Miami.

IMG_8385.JPGFrukost på Two Hands

RESTAURANGER OCH BRUNCHSTÄLLEN

Det finns så sjukt mycket matställen i New York and I can’t wait to try ’em all. Men här är mina favoriter so far från de fyra gångerna jag varit där.

La Esquina – Mexikansk restaurang
Vågar man påstå att det är den bästa mexikanska restaurangen i New York? Kanske.. Vilket fall så ligger La Esquina i Little Italy och det ser ut som en kiosk utifrån men nere i källaren så gömmer sig en otroligt mysig restaurang och bar. Se till att boka bord i tid bara då det ofta är fullbokat och fullt. Om ni går hit, får ni inte missa att beställa in majskolven, den är helt magisk!!! Svamp quesadillasen är också riktigt riktigt goda.

IMG_8394.JPG

Two Hands – Kända för sina Acai Bowls
Man kan ju tycka att det är lite tråkigt att gå till samma ställe två gånger under samma resa eftersom att man helst vill testa på så mycket som möjligt, men vi åt frukost/ brunch här hela två gånger för att vi ÄLSKADE det så mycket. Det ligger i det supermysiga området Nolita och går ni hit måste ni äta någon av deras Acai Bowls, stället är lite kända för dem. Men don’t you worry det är inte bara det som är härliga med Two Hands, det jobbar nämligen typ bara snygga Australiensare där med.

STK – Fantastiska köttbitar och livlig atmosfär
Var aldrig på STK i New York, men var på STK restaurangen i Miami och åt världens godaste köttbitar. Och det var inte bara maten som var magisk, atmosfären likaså. Det spelades RnB musik det var snygga och härliga människor och personalen var fantastisk. STK finns både i Midtown och Downtown i New York, och ni får inte missa det. Inte heller får ni missa tryffelpommen!!

IMG_8423.JPG

IMG_8417.JPG

IMG_8424.JPG

The Butcher’s Daughter – Trendigt och hälsosamt
Även detta ett trendigt och hälsosamt frukost/ brunchställe. Vi åt dock en tidig lunch där och blev lite besvikna då maten inte smakade så mycket. Men tydligen ska frukosten vara mycket, mycket bättre. The Butcher’s Daugther ligger även det i det mysiga området Nolita, jättenära Two Hands. En liten rolig grej är att när vi var där så var även Anne Hathaway där och åt frukost. Anna och Olivia ville så gärna gå fram och ta en bild med henne, men vågade inte haha. Jag förstod dem dock för hon satt bara där som vilken vanliga människa som helst, det var liksom ingen som gick fram till henne.

TAO – Asiatisk restaurang

Tao är verkligen en helt magisk restaurang. Finns både Uptown och Downtown och om man inte känner för att lägga vad det kostar på en middag så kan jag verkligen rekommendera att man går hit och äter en trerätters lunch på vissa utvalda dagar för endast 30 dollar.

IMG_8418.JPGThe Counter, min egengjorda burgare

VART HITTAR MAN DE BÄSTA BURGARNA?

Shake Shack

Standardstället för Burgare i NYC. Jag tycker man ska gå till det som ligger vid Union Square, den är så mysig. Missa förfasen inte att beställa en milkshake också!!!!! För då går ni miste om något..

The Counter

Här gör man sina egna burgare och får bestämma allt ifrån bröd och kött till sås, ost och grönsaker. Jag älskade det här stället. Det ligger precis vid Times Square och glöm inte att beställa Sweet potato fries.

Five Guys

Tydligen är Five Guys Barack Obamas favorit! Det är en snabbmatsrestaurang precis som Mc Donalds men med mycket bättre standard. Burgarna där var riktigt smaskiga. De riktigt smälte i munnen.

IMG_8399.JPG

IMG_8397.JPG

UTELIVET I NEW YORK

Nattlivet i New York är enligt mig typ VÄÄÄÄRLDENS roligaste, så det får ni verkligen inte missa. Se till att gå ut typ kväll nummer ett så ni lär känna lite folk och har lite koll på vad som händer under de resterande kvällar ni är där. För jag lovar er, ni vill inte missa en brakfest i New York. Och don’t you worry om du inte fyllt 21 år ännu, går du ut med en promotor så kommer du in oavsett.

Här är min nattklubbsguide över New Yorks djungel av nattklubbar. Men om jag ska ge er tre snabba så tycker jag absolut inte att ni får missa Avenue, LAVO brunch och PHD Rooftop.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna