Som ni vet så älskar jag att baka eller snarare äta hälsosamma energibollar och snacks. Blev därför så himla glad när jag vaknade imorse och mamma hade gjort dessa så kallade baobab bites med baobab pulver i. De var himla mumsiga och känns så fräscha, de blev liksom alldeles lagom syrliga av citronen som är i dem.

Du behöver:

2 dl mandlar
8 st dadlar (kom ihåg att ta bort kärnorna)
2-3 tsk baobabpulver
1 msk pressad färsk citron
rivet citronskal från en citron
en nypa salt

DSC02050_Fotor

Gör såhär:

1. Mixa mandlar, citronskal, salt och baobabpulver i en matbredare.

2. Addera dadlarna och citronjuicen och mixa igen.

3. Gör bollar av smeten, njut och kom ihåg att du kan förvara dem i kylskåpet i en hel vecka, kan däremot garantera att de inte kommer vara slut redan efter en dag haha. I varje fall i min familj….

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna