Eftersom att jag fortfarande ligger hemma sjuk och inte har huvudet på topp så kom jag över en liten jullista som jag tänkte kan vara rolig för er att läsa. Så hoppas att ni tycker det är rolig läsning och att ni blir lite taggade på julen och julklappsshoppingen. Jag ser otroligt mycket fram emot den här julen eftersom att jag inte firat jul hemma på hela 3 år!!

När vill du att första snön ska falla?
Till första advent.

Hårda eller mjuka paket?
Hårda, så fort mamma försöker sig på att köpa kläder till mig och min syster så har det nog alltid blivit fel tyvärr haha.

Nämn dina favoritjulfilmer
The Holiday, Tomten är far till alla barnen, Ensam Hemma, Love Actually och New Years Eve (kanske är mer nyår, men fortfarande himla mysig). Vill verkligen se de två nya julfilmerna A Very Murray Christmas och The Night Before som kommer ut imorgon också plus den här svenska som gått på bio nu ett tag, En underbar jävla jul heter den va?

DSC03317Bild från en gata som var helt sjukt julpyntad i Florida, West Palm Beach förra året.

Vad är det bästa med julen?
Det bästa med julen är utan tvekan all god mat och alla dekorationer och ljusuppsättningar. Jag älskar bara hela stämningen som finns i alla butiker och hemma. Därför jag älskar att vara i USA runt jultider också eftersom att de verkligen går ALL IN på pyntet.

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Nej, verkligen inte. På julafton vill man ju vara hemma med familjen och mysa. Fast om jag var illa tvungen så hade det ju inte varit hela världen, i varje fall inte om jag bara behövde jobba förmiddag. Sen är det väl iofs bra betalt på julafton, vilket är nice!

Bakar du något till jul? Vad?
Ska försöka göra nyttigare varianter av de mesta. Men åh vad mysigt det är att baka pepparkakor med glasyr, saknar när jag och mina tjejkompisar nere i Söderköping brukade ha julbak och lyssna på julmusik!!!

DSC03427

IMG_6666-001Det var så himla mysigt att fira jul i Florida och gå och titta på när de hade konstsnö som föll ner

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nej, eller det vet jag inte. Första gången vi firar jul i huset här i Västerås. Förra året var vi ju i Florida över jul så pyntade knappt någonting här hemma då.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Helst eget eftersom att jag inte tycker om att stoppa i mig besprutade saker, men det går bra med vilket som. Det finns ju faktiskt mycket bra grejer ute på marknaden nu också haha!

Knäck eller ischoklad?
Ischoklad, yum!

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
En fyrkantig mässings ljusstake

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Åh med brevbäraren! Så mysigt.

Senast överförda14

Vilka färger har ni till jul?
I granen har vi silver och vitt (sååååå fint), men förövrigt hemma när det kommer till julpyntet så är det mycket mässig och rött.

När julpyntar du hemma?
Om man bortser från adventspyntet, så runt lucia ungefär.

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Julkulor, ljusslinga och en stjärna.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?

Hmm, i min familj har vi inte direkt några traditioner på julafton. Vi har firat lite överallt och gjort lite olika saker men de senaste åren har vi kört julklappsspelet. Tror dock mycket kommer bli annorlunda nu eftersom att vi har två småttingar i familjen nu också (mina kusiner på 2 år). Ska bli himla mysigt att fira med dem i år, för det betyder ju att tomten kommer tillbaka!

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg, hur gör man egen?

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Nä, inte vad jag kommer på?

Vilken är din favoritjulskiva?
Oj, har ingen. Men har en jullista på Spotify som jag brukar lyssna på! Ni hittar den här

Vilken är din favoritjullåt?
Tänd ett ljus eller All I Want For Christmas, Mariah Carey version.

ikea2013

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Julskinka, gravad laxmacka och ägg

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Tyvärr skulle jag ju inte ens koka äggen utan att något skulle gå snett….

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Vet faktiskt inte vad vörtbröd är för något men låter inte alls gott?

Senast överförda10

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Frågade mamma vad detta betydde och när hon förklarade så kände jag mest nej tack.

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Har inte fått något..

Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Nej, har nog inte gjort det de senaste åren. Herregud, har faktiskt inte firat ju hemma på 3 hela år nu när jag tänker efter. Kommer säkert kolla detta året dock med mina kusiner, vilket jag ser fram emot.

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Minns knappt vad de visar haha…

Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Nej, har jag missat något?

real-santa-claus

DSC03399Pappa fick dock agera tomte förra året åt några vänner i USA

Har ni tomte hemma?
Minns faktiskt inte hur vi gjorde där för tre år sedan, men kommer garanterat ha i år.

Köper du julklappar till många?
Har knappt köpt julklappar på tre år, men i år kommer jag köpa till familjen, mor- och farföräldrar, faster+farbror och kusiner och några få vänner.

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Till alla!

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Jag gör det helst inte själv eftersom att jag är riktigt usel på att slå in… Så ber gärna butikerna fixa det till mig.

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Både och.

Senast överförda16

Roligast att få i sin julklapp?
Något överraskande som jag knappt visste själv att jag behövde eller när någon verkligen tänkt till och typ läst på bloggen att jag verkligen velat ha just den där polotröjan exempelvis. Fast alltså förstå att få en hundvalp i julklapp, det var ju alltid den ultimata drömmen när man var liten. Har verkligen alltid velat bli överraskad med en hundvalp, vill det fortfarande. Jag orkar inte hur glad man blir av hundar, kolla bara på bilderna ovan.

Har du ett färgtema i granen?
Ja, vitt och silver.

Hur ser din julfrukost ut?
Risgrynsgröt och skinkmacka

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
En lägenhet, Chanelväska eller hälsoresa till L.A är mina första spontana tankar haha. Men om jag ska vara lite mer realistisk så hade jag verkligen velat ha lite praktiskta prylar som kastruller, tallrikar och glas.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna