Trots att jag berättat i både podden och många tidigare blogginlägg om hur det fungerar med promoters så tänkte jag en gång för alla förklara för er hur det går till. Eftersom att jag får frågor kring detta i princip varje dag.

Vad gör en promoter?

En promoters jobb är att dra folk till klubbarna han eller hon jobbar för och för att göra det så erbjuder dem oftast gratis dricka på klubben hela kvällen och ibland även middagar och pre-drinks. De får alltså betalt per person de får med sig dit vilket betyder att du inte behöver betala någonting alls själv.

De finns även promoters för mer vardagliga klubbar också vilket inte är riktigt samma sak då dessa promoters oftast står utanför klubbarna och endast erbjuder bättre priser för inträde eller andra erbjudanden.

Hur får man tag på promoters?

På vissa ställen som är rätt kommersiella som Vegas och Miami så brukar de gå promoters på The Strip och vid stranden som man kan vända sig till. Annars är det bara att söka på promoter London, promoter New York, promoter Vegas på Instagram, Twitter eller liknande och du kommer garanterat hitta någon. Se bara till att du vet ungefär vilka klubbar som är bra på vilka dagar så att du inte blir lurad till någon klubb med jättelite folk. Men det brukar inte hända.

Kostar det att ha en promoter?

Som jag skrev ovan så kostar det ingenting. Vet att vissa promoters i just USA behöver muta vakterna för att kunna ta in minderåriga dock och då får nog du själv betala det.

Varför ska man gå ut med en promoter?

På många klubbar utomlands och även i Stockholm kan det vara svårt att komma in om man inte känner någon. Men med promoter så behöver du verkligen inte oroa dig för det, ibland behöver du inte ens ha åldern inne om du går med en promoter och du behöver varken betala inträde (som kan kosta en del) och så får du gå före i kön.

Finns det promoters i Stockholm?

Det finns, men inte på samma sätt som i andra länder. ”Promoters” i Stockholm (om vi nu ska kalla dem det), skriver oftast endast upp dig på listan och ser till att du får komma in före alla andra.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna