Måste lägga in receptet på det nybakade brödet min mormor hade gjort imorse. Det var jättesmarrigt och perfekt att äta nu i vinter till en varm soppa med en skiva ost på.

? 2 dl dinkelflingor
? 5 dl siktat dinkelmjöl
? 1 dl krossade linfrön
? 1 dl torkade aprikoser i bitar
? 1 1/2 dl hela hasselnötskärnor
? 2 tsk bikarbonat
? 1 tsk salt
? 4,5 dl naturell yoghurt
? 3 msk flytande honung

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, aprikoser, nötter, bikarbonat och salt i en bunke. Arbeta in yoghurt och honung. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Mormor tipsar om att ta ut det efter 50 minuter så att det inte blir så torrt.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna