Min reseguide över Jamaica

Wow, vilken härlig karibisk ö Jamaica är. Jag vill verkligen åka dit fler gånger, blev helt förälskad i allt. Det turkosa vattnet, alla härliga färger, människorna, maten, glädjen, musiken, atmosfären, ja allt! Har så mycket mer som jag vill upptäcka och göra där och framförallt så vill jag lära känna fler människor där, de är på riktigt de härligaste människorna!

Ett allmänt tips om ni funderar på att åka till Jamaica är att skaffa er en guide som hjälper er att ta er runt och visar er ön. Det kan vara farligt på vissa ställen i Jamaica därför är det bra att ha med en local som hjälper en. Bara om du ska handla på en marknad så kan det vara bra att ha en guide med dig så att du slipper bli lurad på pengar exempelvis.

Det här får ni inte missa:

Åka upp i bergen
River rafting i någon flod
Klättra i vattenfall
Åka ut med en katamaran på havet
Gå ut och dricka drinkar på en lokal bar/ uteställe

DSC00501

DSC00405-001

DSC00458-001

DSC00741

Ocho Rios

Eftersom att vi bodde hos en Jamaicansk familj på Jamaica som bodde i Ocho Rios så spenderade vi all våran tid där. Ocho Rios ligger ungefär mitt på ön på den norra kusten och det är bland annat dit alla kryssningsfartyg lägger till vilket resulterar i att det kan bli väldigt fullt på stränderna när de kommer in. Men då är det bara att se till att gå till stranden en annan dag.

De bästa stränderna i Ocho Rios att besöka är Mammee Bay Beach, Reggae beach, Old fort bay beach och Shaw park beach (den finaste av dem alla). Och sen får ni inte missa Frenchmens Cove i Port Antonio och Doctors Cave i Montego Bay om ni nu åker dit.

Dunn’s River Falls

I Ocho Rios ligger även det kända vattenfallet Dunn’s River Falls som ni MÅSTE klättra ifall ni får chansen. Vi tog en båt dit och gick ända ner ifrån stranden i en guidad liten tur men hoppade ur gruppen och utforskade lite på egen hand efter ett tag. Det var superroligt men iskallt i vattnet.

OBS! Alla klarar av att klättra vattenfallet, det var absolut inget avancerat. Men ska du göra det på egen hand se till att du har de speciella klättringsskorna på dig. Det var dock väldigt bra att gå med en guide så man visste på ett ungefär hur det var smartast att klättra.

thumb_IMG_6815_1024

thumb_IMG_6806_1024

Negril

Vi hann tyvärr aldrig till Negril men är det någonstans jag ska åka nästa gång jag åker till Jamaica så är det dit. Jag har hört så mycket bra om det, så det får jag bara inte missa. Här finns nämligen the 7 mile beach som är en av Karibiens finaste stränder och som att inte det vore nog, solnedgångarna i Negril är världsberömda. Utmed stranden hittar du även små restauranger, barer och vandrarhem.

Ett av de ställena är bl.a Rick’s cafe, något du inte får missa om du besöker Negril och vågar du så måste du hoppa nerför klippan som finns där.

DSC09898_Fotor

Ät Jerk Chicken eller min favorit Jerk Beef

En annan grej som absolut inte får missas när man besöker Jamaica är att testa deras kända Jerk Chicken. Jag personligen gillar Jerk Beef bättre däremot. Åt helt magisk Jerk Beef på beachpartyt vi var på en av de sista dagarna på Jamaica. Ni får heller inte missa Jamaicas famous sugar canes, det är så gott!!! Det är som en saftig pinne som man tuggar på, men inte sväljer och så är det sött. Jag vet att det låter helt sinnessjukt konstigt men ni förstår när ni testar dem. Man kan liksom inte svälja det haha.

Topplista

Människorna
Den vackra naturen
Atmosfären
Alla färger
Mycket äventyrliga saker att göra

Flopplista

Det kan vara farligt

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna