Tänk vad skönt det var när man var liten, när det värsta som kunde hända var att favoritnallen hade försvunnit eller att barbiedockan tappade benet. När det inte fanns några krav eller måsten. Och när man inte ens visste att man kunde misslyckas och skulle få prestationsångest för man är rädd att inte vara tillräckligt bra nog.

När jag var liten var jag en riktig envis och bestämd tjej, som redan då älskade att klä mig i söta klänningar. Jag brukade också sno mammas knallröda läppstift och måla både mina och min syrrans läppar. Men det viktigaste av allt, jag stod alltid och beundrade mig själv i spegeln, tyckte att jag var rätt så cool och jag brydde mig inte alls om vad någon annan tyckte och tänkte om mig eller det jag hade på mig. Ja, tänk vad skönt det var där och då innan man fått grepp om alla dessa skönhetsideal och började göra allt för att passa in i normen för hur man ska se ut och hur man ska bete sig. Innan man började söka efter bekräftelse, jämt och ständigt ifrågasätter om man verkligen duger som man är, dömer sig själv och jämför sig med andra.

Naturligtvis är väl jag också mån om andras godkännande, det är väl alla på sätt och vis. Men ju fler komplimanger jag ger mig själv, ju oftare jag påminner mig själv om att jag är perfekt precis som jag är, desto mindre har jag slutat bry mig om andras åsikter. Desto mindre värda inser jag att dom är.

I grund och botten tror jag att en stor del av livet går ut på att du måste lära dig att älska dig själv precis så som du är. Att du måste förstå att du inte kan vara en perfekt människa, att ingen kan vara en perfekt människa och att den viktigaste personen i ditt liv är du själv. Att det viktigaste du har är dig själv och att allt handlar om att du ska må bra. För att komma dit måste du sluta bry dig om andras åsikter, klä dig i precis det du vill och göra precis vad du vill. För vad spelar det för roll vad andra tycker egentligen så länge du själv gillar den du är? Våga ta på dig den där urläckra kjolen som ligger gömd längst bak i garderoben, som du själv tycker är så himla snygg, men är rädd för att andra inte tycker detsamma. Våga stå för vad du tycker, gå din egna väg, våga lyckas och våga drömma. Det är ditt liv och du bestämmer vad ska du göra med det, så låt inte någon annan välja åt dig. Hitta tillbaka till den där känslan du hade när du var liten istället. Den där känslan då du faktiskt var nöjd med dig själv precis som du är.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna