Så här klädde jag mig ungefär när jag gick ut i Dubai

0948_2015-09-14

Fick en fråga från en läsare gällande kvinnosynen i Dubai…

Hej! Jag har en fråga gällande Dubai. Känns det inte läskigt att vara där som kvinna då dom för det första har väldigt mycket andra regler än vi i Sverige/västerländerna har. Jag menar kvinnor får inte ens rösta eller köra bil där? Och känns det inte som om män ser ner på en? Eller är det inte så om man är turist, är de bara kvinnor som bor där som inte blir lika respekterade? För du verkar ju ändå hitta på saker utanför hotellet lixom. Skulle vara intressant vad som är ens fördomar och vad som stämmer (enligt dig).

Svar: Det är jättemånga som har dom här fördomarna kring Dubai vilket jag tycker är otroligt synd för sanningen är att jag aldrig känt mig så respekterad och trygg som kvinna som jag gjorde när jag bodde i Dubai. Jag kände aldrig att män såg ner på mig, de tittade faktiskt knappt alls. Upplevde snarare att i sådant fall kvinnorna kunde kolla lite extra om man hade på sig något som var lite på gränsen till utmanande när man exempelvis var ett gäng tjejer i tajta klänningar som skulle ut och klubba. Hade därför alltid med mig en sjal i väskan ifall att, men det är inte alls så strikt som det verkar. Alla som säger det har uppenbarligen inte ens varit där. Dubai är otroligt västerländskt och har ju mycket turism så det är verkligen inget att oroa sig för.

IMG_1918.JPG

IMG_1917.JPGTycker den här bilden är så härlig, den verkligen känns himla Dubai

Shorts och linne funkar hur bra som helst att ha på sig dagtid och på stranden kan du gå runt i bikini precis hur du vill utan det är mer i gallerior, på restauranger osv som man bör täcka axlarna främst men det kan jag lova er att ni vill göra ändå eftersom att det ändå är så himla kallt inne i galleriorna i Dubai. Man ska verkligen visa respekt och tänka en extra gång vad man tar på sig, det är inte det jag säger. Men har man en lite mer urringad topp så kan man väga upp det med längre kjol och har man en kortare klänning kan man dra sig en längre kofta. Svårare än så är det inte. Andra grejer man kan tänka på är inte sola toppless, inte bära badkläder i stan eller i affärer, inte vara riktigt berusad på allmän plats, inte grovhångla in public och inte byta om offentligt. Annars är det inte så krångligt, jag lovar!

Här och här hittar ni två tidigare inlägg jag skrivit om rolig och intressant fakta om Dubai som ni kanske inte visste. B.l.a att det faktiskt är olagligt att öppna vänster bakdörr på taxin. Rätt rolig läsning faktiskt.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna