Några av mina hälsosamma bakverk jag gjort senaste månaderna

Veckans fråga:

Hej, jag vet att du äter väldigt nyttigt men inte hur bra koll du har på kosttillskott och liknande men tänkte att jag frågar ändå! Jag har ett presentkort på en hälsokost butik och tänkte lägga en beställning men inte säker på vad… Har du några rekommendationer vad som kan vara kul och användbart att köpa, typ spirulina, alger, proteinpulver?? Vill bara att det ska vara bra, hälsosamt och lätt att typ baka med.

Svar: Hej, vad roligt att du frågar mig om detta, jag vet nämligen själv hur lost man kan känna sig ibland i hela den här hälsodjungeln. Men jag har faktiskt rätt bra koll på just den här typen av hälsokost/ superfood då inte jag heller gillar att stoppa i mig pulver som bara innehåller massa skit och ingredienser man inte förstår sig på. Ju naturligare, desto bättre är min filosofi så här kommer mina absolut bästa tips…

2015

Mina favoritsuperfoods till främst smoothies och bakning är:

? Spirulina
Smakar inte gott men brukar blanda i lite av det i mina smoothies för att få i mig denna nyttiga algen som både ska vara bra för immunförsvaret och koncentrationen.

? Kale powder
Betydligt godare än spirulina och ett annat bra tips om man vill göra goda gröna drinkar

? Baobab
En favorit, använder i juicer, smoothies och energibollar. Recept på ett par supergoda, fräscha och syrliga energibollar med Baobab hittar ni HÄR. Gjorde även nyttigt halloweengodis förra året med Baobab-pulver som ni kan hitta HÄR.

? Acaipulver
Acaipulver kan även användas för att göra acaibowls, innehåller mycket antioxidanter

? Maca
Använder jag ofta till chokladbollar men även i shakes, smakar typ som kakao i bakverk, smoothies osv. Recept på ett par av mina favoritenergibollar som innehåller maca hittar ni HÄR

? Hampa
Bra proteinkälla!

? Chiafrön
Bra omega-3 och närings källa, jag gillar att blanda i lite chiafrön i mina smoothies + göra chiapudding och chiagröt. Recept på chiapudding med nyttig hallonglass och chokladsås finns HÄR

? Kokosolja
Bra fett att få i sig och gott i smoothies, använder det ofta till att baka med också

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna