Håll i hatten alla chokladbolls-lovers…

Jag googlade nyttiga chokladbolls-recept lite på måfå och hittat ett jätteenkelt som varken innehåller gluten eller nötter som jag kände mig manad att testa på häromkvällen. Guess what? De blev de absolut godaste chokladbollarna jag någonsin gjort och de smakar typ exakt som helt vanliga chokladbollar. Bara det är ju sjukt i sig eftersom att de varken innehåller socker eller smör. Här kommer receptet för er som inte kan vänta för att få testa att göra dem…

Du behöver:

? 8-10 dadlar
? 2,5 dl glutenfria havegryn
? 1,5 msk kakao
? 0,75 dl kokosolja
? 2 msk kaffe
? 1 nypa havssalt
? valfri garnering

DSC_0045-001

DSC_0065-001

Sedan är det bara att mixa ihop allt i en matbredare och garnera med valfri garnering. Jag valde att göra några i kokos och gojibär och sen lät jag några vara. Och jag måste nästan säga att de i gojibär blev godast. Wow vilken kombo! Glöm inte att ställa in dem minst 30 minuter i kylen innan servering också, då blir de som allra godast. Sen är det bara att förvara dem i kylen så länge du lyckas hålla dig ifrån dem dvs.

Happy baking babes!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna