DSC09445

IMG_2040.JPG

När jag åkte en 18 nätters lång kryssning med Royal Carribbean från Sydney ändå bort till Hawaii så besökte vi tre ställen som kom att bli tre av de häftigaste ställena jag någonsin varit på. Jag satt och kikade på bilder ifrån den här kryssningen igår och tänkte att jag kunde lägga upp ett inlägg om just dessa tre ställen då jag tycker att ni verkligen borde besöka dom.

De första tre bilderna ovan är ifrån The Blue Lagoon i Vila på ön Vanuatu. Det var som en alldeles turkos lagoon där man kunde snorkla och simma ut till havet. Fanns även ett rep man kunde slänga sig i. Ett helt fantastiskt ställe som såg ut precis som på bilderna. Här spenderade vi kanske två timmar och bara klättrade i träden och simmade runt.

IMG_2048.JPG

IMG_2060.JPG

DSC09849

IMG_2052.JPG

IMG_2059.JPG

Det andra stället vi besökte som blev en klar favorit var Jacky’s blue hole / Nanda blue hole även detta i Vanuatu. Det var nästan lite läskigt för vattnet var så mörkt och hålet var så djupt. Men wow vilket klart vatten och vad häftigt det var att snorkla där. Det var rätt kallt dock men det gjorde inget för det verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Det är fascinerande över att det finns så häftiga swimming holes mitt ute i ingenstans. Tycker ni inte?

Documents8

Här är lite blandade bilder ifrån både Hawaii, Champagne Bay och vattenfallet Cascades Waterfall i Vanuatu. Det var ett riktigt häftigt vattenfall som ni måste klättra/ gå om ni åker till Vanuatu. Så häftigt verkligen, tusen gånger bättre och häftigare än vattenfallet Dunn’s River på Jamaica.

DSC00432

IMG_2038.JPG

IMG_2054.JPG

DSC00497

Ett annat hål mitt i marken är Tu Sua Trench på ön Samoa. Detta är på riktigt det coolaste jag någonsin sett för man kan liksom inte riktigt förstå hur det har skapats. Här gick man ner för en lång stege för att komma ner och sedan kunde man simma runt i hålet. Även detta var lite läskigt faktiskt men det absolut läskigaste var nog att man kunde simma under en grotta för att komma ut till havet. Vi vågade oss inte på det dock. Hade fått panik då det var ett ställe man var tvungen att simma under som man inte kunde ta sig upp ifrån.

IMG_2047.JPG

DSC09334

IMG_2061.JPG

Det sista stället jag tänkte tipsa om är Champagne Bay, även detta i Vanuatu. Det var ett supermysigt orört och primitivt ställe med helt fantastiskt vatten, ja vi kan ju låta bilderna tala för sig själva. Troligtvis det finaste vattnet jag badat i om man säger så. Älskar att stranden bara var en enda liten slinga också. Helt fantastiskt ställe! Vill verkligen åka tillbaka dit.

Har ni varit på några helt magiska ställen som är rätt orörda och som inte alls många andra har besökt så får ni jättegärna tipsa mig om dom. Jag älskar att åka till ställen som är rätt random och udda men som är helt fantastiska. Dessa ställen jag tipsat om i inlägget är verkligen några sådana ställen.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna