En av kvällarna i Dubai så åt vi middag på restaurangen SALT precis bredvid Rixos (hotellet vi bodde på ute på palmen). De var en supermysig utomhusrestaurang som serverade seafood med en Turkisk twist. Det ligger precis vid vattnet och Eden Beach Club.

Vi var där en söndag då Eden var stängt så det var minst sagt otroligt lugn och härlig stämning om man nu är ute efter det. Vill man ha lite mer liv bör man gå dit en lördag for sure. Perfekt ställe att käka lite förrätter på och dricka någon drink innan man går vidare till Eden för party.

USA_8538_Fotor

USA_8542_Fotor

Servicen var helt fantastisk på det här stället.

Direkt när vi kom dit bjöd det på en varsin turkisk shot och en liten bruchetta toast och vitlöksbröd med valfri sås. Vi valde tzatziki men fanns även hommus och aioli bland annat.

USA_8549_Fotor

Sen beställde vi in ett varsitt glas Chardonnay till förrätten som vi delade på…

USA_8559_Fotor

USA_8567_Fotor

Som var en seadfood plate med friterad bläckfisk, jätteräkor och skarpsill med tartar och svart aioli. Räkorna var troligtvis de godaste räkorna jag någonsin ätit. De var helt magiska. Även bläckfisken! WOW. Vi satt och pratade om hur gott det va var och varannan minut.

USA_8584_Fotor

USA_8589_Fotor

USA_8576_Fotor

Sen fick vi in varmrätten…. Det var en gigantisk båt fylld med grilled seafood och till det åt vi en krämig potatismos och någon svingod mushroom and herb ragout. Båten med seafood var till för 2 personer men man kan utan tvekan dela den på 4 stycken. Vi fick inte ens i oss hälften. Det var helt otroligt gott dock, en av de godaste middagarna jag någonsin ätit.

USA_8617

USA_8583

Hela atmosfären var så jäkla mysig också med fiskenät med lampor i taket, tända ljus, den stämningsfulla härliga musiken och den blå-vita seglingsinspirerade och enkla inredningen.

USA_8595_Fotor

USA_8600_Fotor

Avslutade middagen med choklad fondant och pistage glass som vi delade på. SALT får 10 av 10 helt klart. Gillar ni Seafood måste ni besöka den här restaurangen, det är värt att ta sig längst ut på palmen för det alltså för det här var på riktigt en utav mina bästa middagsupplevelserna jag någonsin varit med om, både mat- och servicemässigt.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna