Bilder från Downtown

Har fått många frågor kring hotellet Rixos vi bodde på och vart man ska bo i Dubai när man ska dit med exempelvis bästa tjejkompisen så tänkte berätta lite om vad jag tycker passar bäst. Det finns princip 3-4 olika områden jag tycker man ska välja mellan. Det är palmen, downtown och marinan/ JBR.

Älskade verkligen hotellet Rixos vi bodde på ute på palmen. Visst var det lite halvsegt att man behöver åka runt heeeeela palmen för att komma dit. Men både jag och mamma tyckte att det var så värt det. Ska man till Dubai med familjen tycker jag garanterat att man ska bo på palmen. Ska man dit med ett gäng kompisar och vill ha lite uteliv skulle jag kanske säga marinan/jbr, då det händer lite mer där men samtidigt är inte stranden alls lika nice där som ute på palmen så jag hade nog bott på palmen med tjejgänget också och bara delat på en taxi när man vill åka och shoppa/ festa. Taxi är ju väldigt billigt i Dubai och det tar bara ca 15-20 minuter in till marinan med taxi ifrån hotellet vi bodde på och ca 30-40min in till downtown vilket är helt vanliga avstånd i Dubai (beroende på trafiken såklart).

IMG_3192.JPG

IMG_3191.JPG

Bilder ifrån palmen

Men det beror ju på lite vad man är ute efter också såklart. Vill man bara hänga vid poolen, gå på beachclubs, party-bruncher och festa och shoppa och kanske bara hänga på stranden någon dag så är det ju helt klart downtown eller marinan man ska bo på. Men vill man däremot hänga mycket på stranden så skulle jag helt klart säga palmen. Ja, ni ser ju på bilderna ovan hur härligt det var där ute. Lugnt och skönt, inte alls mycket folk och fina solnedgångar. Precis bredvid Rixos ligger ju också en av de bättre beachklubbarna Eden.

Bilder från Marinan/ JBR

För att göra det enkelt för er kan man kort och gott säga så här…

Palmen – om du vill bo på stranden
Downtown – om du är ute efter mer liv, shopping, poolhäng och mycket yngre crowd
Marinan/ JBR – lite best of both

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna