När vi kom hem från Stockholm så satte mamma och jag genast igång en brasa som vi satte oss framför. Den ena är fan frusnare än den andra – JÄMT… Vi är som två snöbollar som går runt och fryser hela tiden (okej, jättekonstig jämförelse med snöbollarna men ni fattar). Under vinterhalvåret så bokstavligt talat lever jag med min vetekudde, ni vet en sån där tygpåse med vete som man värmer i mikron. Jag har med mig den överallt och tror till och med att jag har fått brännskador på låren av den för att jag alltid värmer den lite för varmt.

Vilket fall så testade jag en ny variant av varm choklad. Den blev god men nästa gång ska jag testa att ta hälften kokosmjölk och hälften mandelmjölk samt mixa dadlarna, gojibären och cacao nibsen för sig i förväg för den blev lite grumlig.

IMG_4343.JPG

Receptet för 2 små koppar är följande:

– 300 ml (alltså 3 dl) kokosmjölk (alt. 1,5 dl kokosmjölk och 1,5 dl mandelmjölk)
– 0,5 tsk vaniljpulver
– 1 msk kakao
– 2 dadlar
– 1 tsk gojibär
– 1 tsk kakao nibs

Gör så här:

Värm upp alla ingredienser i en kastrull tills dadlarna och gojibären har mjuknat. Mixa sedan blandningen till en jämn puré med en handmixer eller i en vanlig mixer och avnjut varm.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna