Fråga: Hej Hanna, jag ska åka utomlands med min pojkvän och vara borta i en vecka, skulle du vilja ge några förslag på vart du tycker att man ska åka med sin pojkvän?

Svar: Så mysigt att åka iväg med killen en vecka. För att kunna ge bästa möjliga svar på den här frågan hade jag egentligen behövt veta när ni ska åka iväg och vad ni gillar att göra. Men rent spontant tycker jag att ni borde åka till Grekland eller Kroatien. Jag älskar Grekland, det är nära, de har god mat och så är det bara himla mysigt och enkelt att resa dit. Det finns hur många fina öar som helst i Grekland och jag ju bara besökt ett handplock av allt som de Grekiska öarna faktiskt erbjuder då jag båtluffade där för två somras sen. Men av alla de ställena vi besökte så skulle jag helt klart vilja tipsa er om Santorini.

DSC02133

Documents19

Santorini är på riktigt är ett av de absolut vackraste platserna jag någonsin besökt. Måste poängteras att stränderna på Santorini inte är något att besöka dock, de var verkligen en besvikelse faktiskt. Så här är det hotellpoolen som gäller. Men det gör inget för det finns helt fantastiska hotellpooler med utsikter to die for så don’t you worry! Googla bara “Santorini hotell pool” så kommer det dyka upp helt fantastiska bilder.

Santorini är verkligen ett ställe för avkoppling, promenader och god mat och jag tycker även att ni bör hyra en bil och åka runt ön en dag om ni skulle vilja. Det är en liten ö så det tar bara en dag men det är så värt det. Det finns en hel del mysiga små ställen och fina utsiktsplatser att se faktiskt.

DSC02327_Fotor

Documents21

DSC02256

Så känner ni för att äta grekisk mat på små gulliga restauranger i kullerstensgränder med helt makalös utsikt är det här helt rätt ställe.

Även solnedgångarna är helt otroliga!

DSC06231_Fotor

DSC06235_FotorTvå bilder från Hvar

Kroatien är nästan ett ännu vassare tips faktiskt. Jag var ju där i somras på en segling med Sail Croatia och wow vad jag gillade det. Mina tre favorit destinationer blev helt klart, Makarska, Hvar och Dubrovnik. Tre helt fantastiska ställen som jag verkligen vill åka tillbaka till.

Gillar nog faktiskt Kroatien lite mer än Grekland då det känns lite mer orört och det är otroligt fin natur. Jag menar titta bara på bergen här bakom på bilderna nedan. Det var så vackert att segla in till hamnen i Makarska där under solnedgången. En bild jag sent kommer glömma.

DSC06370_Fotor

DSC06505_FotorHamnen i Makarska

Två andra tips som en kompis som kommer ifrån Kroatien tipsat mig om är Krk och Baske Vode.

Googla så kommer ni också vilja åka dit!

DSC06380_Fotor

Generellt tips kring både Kroatien och Grekland är att om ni vill ni ha det lugnt och skönt så ska ni åka på sensommaren, men vill ni ha mer liv och turister så är det juni och juli som gäller. Kolla flygbiljetter på flygresor.se. Där hittar jag alltid billigaste flygen.

Tips är även att flyga på tisdagar, det brukar vara billigast.

Hoppas ni hittar något som passar er!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna