Senast överförda107

Jag minns när jag var yngre och gång på gång blev så himla besviken på en tjejkompis jag hade. Hur jag satt och var ledsen över att jag trodde att det inte fanns några bättre vänner. Att det var såhär livet var och att jag gång på gång alltid skulle komma att känna mig besviken på mina vänner för att det var så det funkade och att man var tvungen att välja vilka egenskaper man prioriterade hos en vän. Var man superrolig att hänga med och hade alltid kul tillsammans kunde man inte lita på varandra i vått och torrt. Och var man istället något att lita på så kanske man inte hade lika kul och ville göra samma galna, roliga saker tillsammans.

Jag trodde alltså att man var tvungen att välja och att det inte fanns vänner som hade allt. Men vet ni vad? Idag har jag vänner som har allt. Vänner som jag både har så roligt med så att magen krampar och som jag känner att jag kan prata med om vad som helst.

Senast överförda106

Idag ser jag tillbaka på den händelsen och önskar att jag visste det jag vet idag redan då. Att jag hade gjort mig mig av med dom människorna som tog mer energi än vad de gav och att jag la den energin jag gav på trasiga vänskaper till att faktiskt hitta riktiga, bra vänner.

Men hur skaffar man fler vänner då? Eller framförallt, hur får man folk att tycka om en? Ett första intryck gör ju otroligt mycket. Vi går igenom allt det här i veckans avsnitt av Måndagspepp som heter ”Så får du folk att tycka om dig”, lyssna på det HÄR (klick!), i Podcasterappen eller Itunes och kommentera vad ni tyckte om avsnittet och vad era bästa tips för hur man får folk att tycka om en är.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna