DSC_5937_Fotor

DSC_5933_Fotor

Resa, jobba eller plugga vidare? 

Det är snart dags för många inklusive min lillasyster att ta studenten och jag har fått mycket mejl och kommentarer ifrån tjejer och killar som behöver lite pepp så here you go: DET ÄR NU LIVET BÖRJAR! Stressa inte upp er över framtiden i onödan, för allt kommer lösa sig och ut och res med er!

Efter att jag hade tagit studenten hade jag inga som helst planer på att satsa på bloggandet på heltid för det enda som fanns i mitt huvud var RESOR med stora bokstäver. Jag ville bort. Jag ville testa något nytt och jag behövde en förändring. Så efter mycket om och men tog jag det läskigaste beslutet någonsin, gjorde slut med killen jag var dödskär i slut och bestämde mig för att flytta till Australien. Det var en skräckblandad förtjusning att sätta sig alldeles själv på ett plan till andra sidan jordklotet men jag visste ändå innerst inne att det här skulle bli ett av mina livs bästa äventyr trots att frågetecknena var stora. Vart skulle jag bo? Vad skulle jag jobba med? Skulle jag längta hem? Tänk om jag inte hittade några vänner jag trivdes med? Jag bestämde mig ändå relativt snabbt att flytta och bokade flygbiljetten endast tre veckor innan jag skulle dra. Vilket egentligen är ett tips till alla oavsett vad det handlar om. Bara gör det! Tänk inte så mycket. För det är när du börjar tänka och överanalysera som du ofta hindrar dig själv ifrån att göra vad du egentligen vill för att börjar bygga upp en rädsla för att misslyckas.

Är du inte sugen på att plugga vidare trots att både föräldrar och nära vänner tycker att du borde göra det så ska du inte göra det! När du äntligen får bestämma själv ska du bestämma själv och då är det också viktigt att man lär sig att följa hjärtat. Så vad vill du göra nu? Vill du flytta till en annan stad och börja på universitetet gör det. Men vill du hellre jobba eller resa, gör det. Jag personligen tycker ju verkligen att alla borde ta chansen att resa och se sig om i världen. Att plugga vidare kommer du alltid kunna göra senare, men att backpacka Asien eller roadtrippa USA i flera månader får du kanske aldrig chansen till senare i livet på samma sätt. Heltidsjobb, lägenhet, hund, kille… Vet du inte vad du vill göra? Res eller jobba. För med tiden så kommer du lära dig vad du tycker är roligt och inte och oavsett om man jobbar på Mc Donalds eller flyttar till London så blir man erfarenheter rikare och det finns inget som är viktigare än det.

Lycka till och glöm inte att vad ni än väljer att göra så står det inte skrivet i sten. Man kan alltid ändra sig och blir det inte riktigt som man har tänkt sig så har man lärt sig något ändå, alltid. Jag hejjar på er!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna