Det här inlägget är i samarbete med Always

Minns ni leken spökboll som man ofta körde på idrotten i mellanstadiet? Jag var riktigt grym på det och kom nästan alltid till final, men trots det så var det hela tiden en annan stämning och en annan jargong bland de andra i laget när jag eller någon annan tjej var i final jämfört med om en kille var det. Om klassens bitigaste idrottskille stod i finalen var alla taggade och hejade på som bara den men stod jag eller någon annan tjej sist kvar så var man nästan knäpptyst så att jag skulle kunna koncentrera mig och göra bra ifrån mig eftersom att jag var tjej och det bara var tur när vi tjejer kommit till finalen.

Och nu är det dags att ändra på det för det är inte okej att 7 av 10 tjejer inte känner sig hemma inom sport och att över hälften av alla tjejer slutar att sporta i puberteten, perioden när självförtroendet svajar och man bryr sig mer än någonsin om att leva upp till samhällets alla förväntningar på en. För visste ni att kvinnor mellan 18 och 24 år har dubbelt så stor chans att ha ett bra självförtroende om de tränar regelbundet jämfört med de som inte tränar alls?

Jag älskar girlpower. Älskar tjejer. Och så älskar jag Always LikeAGirl videos som vill lyfta tjejer och boosta deras självförtroende. Den nya videon ”Always Keep Playing #LikeAGirl” handlar om att träning bygger självförtroende och att vi ska fortsätta träna vilket jag tycker är helrätt då träning för mig är just självförtroende, styrka och power! Se videon här och knäpp en bild, skriv något på Twitter, filma något på Snapchat och använd hashtagen #LikeAGirl för att inspirera alla unga tjejer där ute till att göra precis allt som faller dem in. Det är dags att bryta de förutfattade meningarna kring ”hur en tjej ska vara”!!!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna