DSC_3502_Fotor

Här kommer del 2 ifrån frågestunden. Berättar hur mycket jag sparar, om jag skulle kunna tänka mig att göra fillers, vilket mitt absolut sämsta beslut genom livet har varit, om min bästa dejt osv. Första frågan dök upp efter första frågestunds-delen så svarade även på den här.

Jag reagerade på att du vill flytta till Stockholm och du ska då få finansiellhjälp av dina föräldrar när du i en annan fråga skriver att du inte begränsad av din ekonomi alls och kan göra allt du vill. Hur menar du där? Och sen går du och köper en väska, blir inte dina föräldrar irriterade på dig då för dom ska hjälpa dig ekonomiskt trots att du precis var i Paris och både köpte ett Hermesarmband och en Chanelväska? Vill understryka att jag inte menar något illa alls utan jag blev bara nyfiken hur du menar.
Svar: Alltså jag menar att jag kan göra vad jag vill inom vissa gränser såklart. Det är ju givet att jag inte kan åka privatjet till St. Tropez och punga ut 50 000 kr natten på ett 5 stjärnigt hotell men trodde ni fattade typ inom vilka gränser. Sen har jag ju inte i närheten av så mycket pengar som det kostar att köpa en lägenhet i Stockholm och den summan pengar vi har bestämt att jag ska sätta in i lägenheten har jag redan klappat och klart så det är ju mina andra sparpengar jag använde för att köpa väskan b.la. med. Är vi med nu? Tanken är alltså att mina föräldrar köper en lägenhet i Stockholm (och även jag investerar lite) och sen att jag hyr den av dom.

Vad hände med LA?? Funderar du fortfarande på att flytta dit? Hade varit så kul att läsa om!
Svar: I och med det här hemliga projektet som jag, Molly och Margaux håller på med så passar det verkligen inte in jobbmässigt att dra iväg till L.A. just nu. Men jag kommer garanterat åka dit en längre period så fort jag får möjlighet. Jag älskar USA och jag älskar L.A. så blir nog en låååång semester at least.

DSC05663

Hur började din bloggkarriär? Jag vet att jag började följa dig under din tid i Australien, hur långt innan då började du blogga?
Svar: Jag började blogga som en rolig grej och som en dagbok på internet för att jag var för lat för att skriva för hand i en dagbok, sen började folk ifrån min hemstad följa den och vips så hade den spridits över hela landet. Det är rätt sjukt egentligen men jag tror det har och göra med att jag var väldigt tidigt med att börja blogga. Blev ju kallad ”bloggaren” på högstadiet. Detta var ca 8 år sedan..

Vart redigerar du dina videos?
Svar: Jag redigerar dem i Imovie

Har du några fobier?
Svar: Nej, typ inte. Ogillar att vara upp och ner.

IMG_5291_Fotor

Hur mycket sparar du varje månad i %? Jag är såååå dålig på att spara pengar, ska till Thailand efter nyår med en tjejkompis men vet inte hur jag ska lägga upp mitt sparande.. Du reser så mycket så du måste med andra ord vara duktig på att spara.
Svar: Faktum är att jag har superdålig koll på min ekonomi, min mamma klagar på mig hela tiden att jag måste skärpa mig och jag försöker men tror typ att jag skulle få en sån grov ångest om jag räknade ut vad jag spenderade varje månad därför blundar jag istället för jag märker sjukt nog inte ens av att jag spenderar pengar. Okej, nu låter det som att jag spenderar as mycket och det gör jag ju inte. Låt säga att jag spenderar 1/5 av mina intäkter varje månad. Typ så. Är det mycket?

Jag undrar hur du gör med samarbete. Brukar du vänta tills någon vill börja samarbeta med dig eller tar du kontakt själv med företag? Har du några tips för en bloggare som vill komma igång med samarbete? Vad är det viktigaste att tänka på? Och vad kan man egentligen kräva? Jag menar då belopp, gratis saker osv.
Svar: Antingen så hör jag av mig till företag eller så hör företagen av sig till mig. Det är lite både och. Jag tänkte faktiskt skriva ett inlägg om detta, kan lägga upp det till veckan. Men du som bloggare ska ju tänka på om du tror att din målgrupp matchar företagets, hur lång tid det kommer ta för dig att göra inlägget eller snapchat haulen dvs räkna ut vad du tar i timlön och sedan sätta det i perspektiv till hur många besökare/ följare du har för att räkna ut priset. HÄR (klick!) kan du läsa en artikel som har lite och göra med det du frågar om.

DSC_4249_Fotor

Vilket är ditt absolut värsta beslut?
Svar: Hmm, det måste nog ha varit att börja med löshår…. Don’t do it!! Nu är man liksom fast. Annars så är det väl klart att man gjort mindre genomtänkta beslut när det gäller större saker och personligare saker men jag brukar aldrig se det som ett dåligt beslut som jag ska gå omkring och ångra och älta utan då brukar jag istället se det som en lärdom.

Kan du göra fler vloggar? Älskar dina resevloggar från USA!
Svar: Jag ska försöka men jag tycker att det tar så mycket tid och jag vet att jag kommer ha jättesvårt att njuta av mina resor och upplevelser om jag både ska fota och filma. Vi får se lite.

Vad var dina första samarbeten?
Svar: Mitt absolut första samarbete var med Modekungen men då fick jag bara välja ett valfritt plagg ifrån deras hemsida i utbyte mot att jag bloggade om det typ 3 gånger vilket idag är så sjukt. Sen tror jag nog att det första betalda samarbetet gjordes med något sminkmärke.

Jag undrar om du skulle du kunna tänka dig att göra:
Fillers i läpparna? Nej
Botox? Kanske, tänker då på rynkor osv men tycker ändå att det är fint att åldras och att det är halva grejen med livet. Men jag vet inte. Inte än på några år i varje fall.
3D bryn? Kanske, eller är det när man tatuerar ögonbrynen?
Färga håret brunt? Nej, testade att ha en mörkare hårbotten för två år sedan, HATADE det.

DSC_02412_Fotor

Här var jag nog som mest vältränad, i Australien för 4 år sedan…

Är du nöjd med din kropp eller känner du att du gått upp i vikt om man jämför med för 3-4 år sen typ?
Svar: Jag väger ju absolut mer än vad jag gjorde för 3-4 år sedan men det är inget jag mår dåligt över. Livet är en resa och ibland väger man mer, ibland väger man mindre. Jag är dock sjukt taggad på att träna stenhårt nu eftersom att jag börjar hitta tillbaka till en sund balans i livet. För ett år sedan känns det ju som att det enda jag gjorde var att gå ut.

Hur tänker du när du reser med människor du inte riktigt känner? Försöker du bara vara positiv över situationen eller har du något knep för att varje resa ska bli lyckad?
Svar: Hmm, alltså jag är väl bara mig själv och försöker vara så öppen och välkomnande som möjligt. Är en jävligt enkel person så det brukar inte vara några problem om de man reser är hyfsat likasinnade dvs haha. Bara försök visa din bästa sida.

MY AUSSIE LIFE

Vad kostade kryssningen mellan Sydney och Hawaii? Är väldigt sugen på att göra en sådan.
Svar: Har för mig att den kostade 18 000 per person.. Det var ju ändå i 18 nätter, med all inklusive och allt.

Vart är din beiga tofs som du brukar ha ifrån?
Svar: Min älskade beiga tofs som jag använder typ hela tiden kommer ifrån American Apperal och finns i massa färger. Det är livets grej.

Hur har din bästa/sjukaste dejt sett ut?
Svar: Min absolut bästa dejt var med en kille i Australien. Han tog med mig till en nationalpark där vi promenerade i någon kilometer till en helt avsides strand. Vi var helt ensamma så slängde av oss packningen, svirade om till bikini och gick och höll varandra i handen genom ett par fantastiska grottor vid vattnet. Sedan tog vi oss ut vattenvägen och surfade tillbaka in till stranden och så satt jag på en sten och tittade på honom medan han surfade (det var typ min favoritgrej att göra i Aussie). Efter det bjöd han mig på subway och så åkte vi till en utsiktsplats och åt det innan vi åkte hem till honom där han spelade gitarr för mig och utmanade mig på pingis. Nä alltså jag blev ju såååå upp över öronen intresserad av honom efter den här dagen men han vågade inte gå in i något eftersom att jag förr eller senare skulle åka tillbaka hem till Sverige… Ibland kan jag än idag undra vad som hade hänt om vi hade fortsatt att träffas. Tänk om jag hade bott i Australien idag då?

DSC08610

Tack för att du är så himla rolig och gullig är bäst helt enkelt, går inte att inte gilla dig! Jag undrar hur mycket på ett ungefär det kostar att åka på den resa du, Anna och Olivia åkte på?
Svar: Åh, vad glad jag blir. Tack finis!! Oj, jag minns inte alls vad vi betalade för den resan allt som allt dock har jag uppskrivet att flygen sthlm-new york, new york-vegas, vegas-mexico och miami-sthlm + hotell i nyc, vegas och mexico gick på 19 000kr. Då är alltså varken flyg till och från jamaica, hotell på jamaica och hotell i Miami inkluderat. Så kanske räkna med 25 000 för flyg och boende i 5 veckor på destinationerna vi var på och sedan får man räkna in mat, aktiviteter osv.

Jag och min pojkvän kollar på resor till vintern. Vi vill helst åka i december. Har nu något tips vart vi kan/måste åka som inte kostar allt för mycket? Vi söker främst efter sol och vita stränder.
Svar: Någonstans i Asien kanske, tänker typ Filippinerna. Har aldrig varit där själv men har hört att det ska vara magiskt. Kolla upp det. Tror de är rätt rimliga priser där också.

Vilka affärer/hemsidor shoppar du mest kläder på?
Svar: Helt klart internetsidor som Nelly och NA-KD, jag hatar att gå runt i butiker. Tycker det är så jobbigt att testa kläder och springa runt och svettas i klädbutiker. Nej, internetshopping for the win.

DSC_0890_Fotor

Vilka klubbar i Göteborg är de bästa? Och i Stockholm?
Svar: Gillar Port Du Solei, Push, Backstage och Lounge i Göteborg och tråkigt nog går jag typ bara till Surecompaniet, V, Wall och Hells i Stockholm…

Vilka är de bästa städerna att besöka i Australien?
Svar: Skulle säga Sydney, Melbourne och Noosa. Men jag har ju inte varit runt så mycket i Australien trots att jag bodde där i 8 månader så har tyvärr inga direkt roliga och annorlunda tips förutom de tre.

Hur var din tid på gymnasiet och är du nöjd med den när du blickar tillbaka?
Svar: Min tid under gymnasiet var hur bra som helst. Jag är jättenöjd med allt, kan på riktigt inte komma på något dåligt förutom att man var hjärtekrossad där ett tag.

Documents17

Jag ska åka på en längre weekend-resa med mina två bästa kompisar till hösten, vart ska vi åka, hur ska vi bo och vad får vi absolut inte missa (vi vill hinna med så mycket, gärna såväl fest som shopping) ?
Svar: Tycker lätt Paris, bo på hotel Splendid vid Triumph bågen och gå och käka middag på KONG, Hotel Costes och Miss Ko. Tre ställen NI INTE FÅR MISSA what so ever. Ni borde också köra Afternoon Tea på Peninsula och så måste ni gå ut på typ L’arc eller Titty Twister och Heritage som jag hört mycket om.

Favoritmärke på smink och kläder?
Svar: Har inte direkt något favoritmärke när det kommer till varken smink eller kläder utan jag använder bara vad jag gillar helt enkelt. Använder Foundation ifrån YSL, Mascara ifrån Rebecca Stella, Contour kit och ögonbrynsfärg ifrån Anastasia, ögonskugga ifrån Make Up Store m.m

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 11.24.48

Hur redigerar du bilderna och hur får man ett fint flöde. Försöker alltid men dem vill aldrig hänga ihop bra alltså. Vilka effekter använder du? Kan inte du visa det i något inlägg?
Svar: Jag redigerar mina bilder i apparna Afterlight och VSCO cam och brukar tänka varannan bild. Alltså att varannan bild ska vara på mat, byggnader och miljöer och nästa på mig, mig och mina kompisar osv. Förstår ni vad jag menar? Sjukt dåligt förklarat. Kolla mitt flöde ovan så förstår ni säkert.

Hur ser du på att åldras och bli äldre? Skrämmer det dig eller är det något som du ser framemot?
Svar: Det skrämmer mig inte alls faktiskt utan kan nästan vara något jag ser fram emot ibland då det känns som att man kommer hitta något slags lugn när man blir äldre som jag dessvärre inte har just nu. Då jag just nu är så exalterad över allt som livet har att erbjuda och bara försöker se och göra så mycket jag bara kan, medans jag kan, innan jag blir gammal 😉

DSC_2086_Fotor

Tror du Anna och Olivia är vän med dig pga att du är offentlig? För det känns som ni bara hänger när det är något ”stort” på gång och dem vill ta del av det.
Svar: NEJ men haha vilken fråga… Jag älskar Anna och Olivia, de är världens härligaste tjejer och jag hoppas och tror att vi kommer vara vänner livet ut. De är verkligen äkta och de umgås med mig för att de gillar mig precis som jag umgås med dom för att jag gillar dom. Är det något ”stort” på gång som jag har fått via bloggen så är det ju jag som bjuder med dem för att jag vill ha med dem, de bjuder ju inte in sig själva? Sen så blir det ju lätt så att vi hänger när det är större saker som händer eftersom att vi bor så långt ifrån varandra. De är på riktigt världens bästa och jag är så glad, så glad att jag lärt känna dom. Vi ska åka till Ibiza tillsammans i slutet av Juli och jag är så taggad.

dsc_5518

Bästa hotellet Melia Villaitana i Benidorm

När du är och reser, betalar du för hotellet du bor på eller sponsrar dom dig med tanke på att du skriver om hotellet på bloggen och länkar till deras sida?
Svar: Jag brukar vara väldigt generös när jag tipsar om ställen jag gillar, alltså länka osv både för att vara snäll men också för att ni brukar fråga hela tiden vilka hotell jag bor på och vise versa. Är jag sponsrad/ köpt av ett hotell och får betalt för att skriva om det så markerar jag inlägget med ”I samarbete med” eller ”Det här är ett sponsrat inlägg”.

Vart i Stockholm vill du bo?
Svar: Tittar på lägenheter i Vasastan och Östermalm främst just nu men var lite inne på Kungsholmen ett tag också.

FullSizeRender-3 kopia

Jag och Danijela med en varsin Moscow Mule på L’Avenue i Paris

Vilka är dina topp 3 favoritdrinkar?
Svar: Moscow Mule, Pornstar Martini och Bellinis

Vad är dina bästa tips när man ska ”ragga” på en kille som tjej?
Svar: Är otroligt dålig på detta men minns att när jag och Ellinor hade en podd om hur man raggar så sa våran gäst som var kille att han tyckte om när tjejer gav komplimanger då en kille typ aldrig får det. Annars skulle väl jag säga, le mycket och försök visa med kroppsspråket att du är intresserad genom att vända dig mot honom, le och titta på honom, gestikulera och lägga huvudet på sned typ.

DSC00740_Fotor

Jag och Anna på Jamaica, världens härligaste ställe <3

Vilken är den bästa resan du har gjort?
Svar: Svår fråga för alla mina resor har varit så himla roliga och lärorika på sina egna sätt. Men 3 resor jag mer än gärna gör om snarast är min 5 veckors glampacking med Anna och Olivia, Miamiresan jag gjorde med Molly i mars och den här Paris weekendhelgen jag precis kom hem ifrån. Sen kommer också båtluffen med Ellinor i Grekland också högt upp på listan. Det var en sån jäkla rolig resa.

Jag har precis tagit studenten och det är såå mycket jag vill göra på än gång! Dels åka som aupair, testa på säsongsjobb, bartenderutbildning. Alla dessa saker håller ju på ganska så lång tid och vissa kostar pengar, vad är dina tips på hur man ska prioritera och spara inför dessa grejer?
Svar: Försök bestäm dig för vad du vill göra allra först, vad som passar in bäst i ditt liv just nu och så fokuserar du på det och går all in för det. För vem vet, om du åker iväg som au pair till en början kanske du inte alls vill säsongsjobba sen? Livet har sina vändningar och jag tror det är bra om man börjar med en sak och fokuserar på det. Hur du sedan ska spara ihop till dessa saker är ju lite svårt för mig att svara på eftersom att jag inte vet vad du jobbar med idag och hur din vardag ser ut men generellt skulle jag väl säga att livet handlar om prioriteringar. Vill man verkligen göra något som det krävs att man sparar ihop mycket pengar till så är det ju tyvärr andra saker som måste prioriteras bort. Så var smart!

DSC_7784_Fotor

Vilket är ditt favoritvin?
Svar: Oj, har typ inget. Gillar Minuty rosé och ekologiska viner.

Vad kan du rekommendera för klubbar i Miami som spelar RnB hiphop?
Svar: ALLA klubbar i Miami spelar hiphop och RnB men det gäller bara att gå till rätt klubb på rätt dag då de ibland har housekvällar också. Jag tycker att man borde gå till LIV om man aldrig varit där men typ alla ställen är roliga alltså så länge man går dit rätt dag som sagt. Vilka dagar man ska gå till vilka klubbar kommer du märka eller är det bara att googla upp.

DSC08520_Fotor

Tips för att gå hem hos folket i Sydney haha, är det några speciella kulturskillnader mellan folket som är bra att veta om förutom att inte säga nej till gratis drinkar?
Svar: Australiensare är ju väldigt laid back och rätt okomplicerade så var bara skön och enkel så kommer du inte ha några problem alls med australiensarna 😉 Väldigt dålig humor har de också… Lycka till!

Hur är du runt killar? Flirtig/blyg?
Träffar du många nu när du är singel eller lever du som singel deluxe?
Svar: Jag snackade med en kompis häromdagen om hur man är runt killar man är intresserade av och vi kom fram till att om det är en kille man är lite sugen på i sällskapet så låtsas vi båda vara helt obrydda och nästan lite ignoranta?? Medans är det någon man friendzonat så är man hur trevlig och gullig som helst. Så killar, blir ni ignorerade – nu vet ni varför 😉 Jag är rätt dålig på att träffa killar faktiskt men i och med den här nya podden jag startar på onsdag så har jag lovat att jag ska börja dejta på riktigt. Det ska bli superspännande!

475A6829_Fotor

Vad är det för projekt du har med Margaux och Molly?
Svar: Åh, vi bara väntar och väntar på att få berätta men snart får ni veta. JAG LOVAR!!!!!

Vad har du för smak på killar? Blond eller mörkhårig? Svensk eller utländsk?
Svar: Har verkligen ingen typ, så länge du är härlig, rolig och jävligt trevlig men absolut inte på, så är du halvvägs. Det absolut osexigaste jag vet är killar som är för på, men samtidigt vill man ju inte spela alldeles för mycket och tar killen inte några intiativ alls är ju inte det heller roligt. Hårfin gräns där.

Om du skulle pluggat, vad skulle du pluggat då?
Svar: Troligtvis marknadsföring.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna