Documents23

VECKANS RESTIPS

Det är så roligt för första gången jag besökte Paris med familjen så HATADE jag det och idag ÄLSKAR jag det. Alltså jag tyckte på riktigt att det sög första gången jag var i Paris och lovade sedan mig själv att jag aldrig någonsin skulle åka tillbaka. Varför? För det första så regnade det och var snor kallt, alla vi stötte på var otrevliga eller ville inte prata engelska och som grädde på moset så råkade vi ut för riktiga turistfällor till restauranger. Hade med andra ord en riktigt dålig upplevelse och förstod på fullaste allvar inte varför folk tyckte det var så himla mysigt där.

Nu kan man ju inte göra något åt vädret men även om det hade regnat i Paris dom här dagarna jag och Molly var där nu senast så hade vi ändå haft kul eftersom att jag har rätt bra koll på restauranger och områden i Paris idag och för att jag alltid har roligt med Molly.

DSC_3127_Fotor

Att åka till en stad eller ett land utan att ha gjort någon som helst research är det absolut dummaste man kan göra. Så googla, googla, googla och fråga runt (jag är så glad att jag har er att fråga om tips, ni förstår inte hur mycket jag uppskattar det). Jag brukar också ofta söka på vad jag vill leta upp och avsluta med blogg. Exempelvis ”Mysig italiensk restaurang Paris blogg. Jag tycker nämligen att det är himla mysigt att bli tipsad om ställen via bloggar, speciellt bloggare jag har koll på och följer då förstås eftersom att man då vet att man kan lita på deras omdöme och att man gillar lite samma saker.

Senast överförda45

Är man i en storstad som Paris och börjar man bli hungrig så är det mycket bättre att ta fram anteckningen där man listat restauranger man skulle vilja besöka och har hört bra om för att lokalisera vilken som ligger närmst och gå/ åka dit istället för att dra första bästa haket, bli besviken på maten eller servicen och gå därifrån missnöjd. Då är det faktiskt värt att ta den där taxin och minnas lunchen eller middagen som en härlig upplevelse.

Man kan också prata med lokalbefolkningen, det brukar jag göra. Lyckades jag exempelvis hamna på en jättetrevlig restaurang så frågar jag ofta servitören om tips på liknande ställen eller om andra restaurangtips eller sevärdheter och platser jag inte får missa. Våga fråga och våga vara nyfiken.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna