DSC_6829_Fotor

Linneas mamma frågade mig igår vart jag hade tagit bilden ovan och sa att hon verkligen ville åka dit. När jag svarade att det var på Ibiza suckade hon och bara ”Jaha var det på Ibiza….” var på jag snabbt berättade för henne att Ibiza är så mycket mer än fulla ungdomar och nattklubbar som är öppet till 8 på morgonen. Ibiza är en ö för alla och här finns så mycket vackra vyer, bra restauranger och roliga saker att hitta på.

Det finns inget jag älskar mer än att besöka ställen där jag har en lista full med restauranger jag vill testa och saker jag vill se och göra och Ibiza är verkligen ett sådant ställe, måste därav åka dit många fler gånger innan jag är färdig med den ön (om jag någonsin kommer känna mig färdig). Tänkte därför ge er mina bästa tips som jag har snappat upp so far. Taggade? Det hoppas jag!

DSC_7562_Fotor

En del av vårt rum

Vi bodde på ett full on budget hotel i Playa D’en Bossa. Här hittar ni det. Det var bra men inte mer än så tyckte dock att personalen var otroligt hjälpsamma och trevliga vilket alltid är ett plus i kanten. Perfekt att bo här om man inte vill lägga pengar på boende dock plus att det var en lägenhet så man kunde laga mat själv om man så ville.

Om man är i min ålder och åker dit för att festa tycker jag utan tvekan att man ska bo på något hotell längs den kilometerlånga stranden Playa D’en Bossa. Vågar nog påstå att det är det mest centralaste.

IMG_1512_Fotor

Ett annat tips är Destino, men det är ett betydligt dyrare hotell och ligger lite längre bort. Vi ville bo här men eftersom att vi var så sent ute så fanns bara sviterna kvar men vi åkte trots allt dit för lunch och det var jättetrevligt. Om man inte bor här borde man verkligen åka hit för att hänga vid poolen en dag eller äta lunch. Destino är ett magiskt hotell, vart du än vänder dig så är det så fint att du vill ta bilder.

DSC_7116_Fotor

IMG_1375

DSC_7161_Fotor

Ingen får missa att åka ut till ön Formentera. Det är ett av de mest fantatiska ställen jag någonsin besökt, jag menar kika bara på dom här bilderna. Vattnet är verkligen turkost och stranden helt kritvit.

Hit kommer du antingen med färja eller om du hyr en båt. Jag tycker färjan gick hur smidigt som helst och när man väl kommer ut till Formentera så kan man antingen ta sig runt med buss eller om man hyr bil eller moppe. Rekommenderar inte att gå, det gjorde vi och det var alldeles för jobbigt och nästintill farligt ibland.

DSC_7168_Fotor

DSC_7308_Fotor

DSC_7251_FotorSalmon tartar och octopus carpaccio på Juan y Andrea

Ute på Formentera måste ni äta lunch Juan y Andrea. En festlig restaurang på stranden med fantastiska skaldjur- och fiskrätter. Här sitter du med fötterna i sanden medans du äter och alla är så sjukt snyggt bohemiskt klädda. Det är fransar, det är färger och det är tunna tunikor, färgglada smycken, pärlor och virkade toppar.

Har även hört att Beso Beach på Formentera ska vara nice för lunch men har själv inte varit där, tittade bara förbi och även det såg mysigt ut men av det lilla jag såg så föredrar jag ändå Juan y Andrea. Den restaurangen känns så mycket öppnare, ljusare och härligare.

Documents30

Är så ledsen att vi missade Hippie-marknaden i Es Canar. Vi hann tyvärr aldrig åka hit men har hört att det ska vara öns roligaste marknad och på onsdagar så är det tydligen extra kul eftersom att det är just ”hippie-marknad” då. Googla så förstår ni vad jag menar. Vill verkligen hit nästa gång. En annan hippie-marknad jag vet att Carolina Gynning tipsat om är en i San Juan.

DSC01809_Fotor

DSC01844_Fotor

Nikki Beach

Att hänga på Beach clubs är typ min favorit grej att göra. Första tipset är Ushuaia – håller på ifrån kl 19-24 så kanske inte riktigt kan kalla det beach club fast man kan iofs hänga där på dagen också och sedan vid 19 är mer fest och stora DJ:s som spelar fram till midnatt, Avicii, Martin Garrix och David Guetta spelade där när vi var där.

DSC_6161_Fotor

Andra nice beach clubs:

 Blue Marlin, Nikki Beach och Ocean Beach.

DSC_6911_Fotor

coupon-1417127270

Cotton Beach club, där allt är vitt.

Här kan du äta på både frukost, lunch, brunch och middag. Det ligger på en klippa och allt är inrett i vitt. Ville verkligen hit men hann inte med det. Det verkar så sjukt nice.

140822_amante_night_003_FotorAmante beach club

Beach House är typ också lite som en beach club. Fast skulle mer rekommendera att gå dit för sen lunch vid typ 16-17 och sedan ta några drinkar innan Ushuaia (ligger nära) eller något annat ställe. Beach House är mer som ett förfest ställe på stranden och jag tror man behöver lista/ bordsbokning för att komma in. De behövde man när vi var där i varje fall men det kanske var för att vi kom senare.

Amante Beach Club verkar också väldigt härligt, även det ligger på en klippa.

DSC_7554_Fotor

DSC_7556_Fotor

Hyr en båt. Det kostar en del att hyra en båt på Ibiza men jag tycker verkligen att man borde lägga pengar på det. Det finns så många härliga badplatser att upptäcka och vattnet är ju som sagt lika blått och klart som i Karibien. Tror det kan kosta upp mot 200 euro för en dag men jag tycker att det är värt det.

Lio Opening by La Skimal Photography

2

Den roligaste och bästa middagsrestaurangen på Ibiza sägs vara Lio. Här bjuds det nämligen både på show och liveuppträdanden medans man käkar och dricker goda drinkar. Middagen förvandlas sedan till en nattklubb. Dock behöver man boka det långt i förväg (flera veckor) då det alltid är fullt. Men ett annat alternativ är att gå dit endast för drinkar om det nu skulle vara fullt för middag.

cicale-roots-the-positive-food-movement-6

En annan bra restaurang är Cicale.

En ”healthy Italian” med lite medelhavstvist i mysig atmosfär.

Documents31

Har letat upp och frågat kompisar efter så många bra restauranger och beach clubs nu att jag bara vill åka tillbaka och testa allt och ta mina egna bilder. Åker gärna tillbaka imorgon till den här färgsprakande och fantastiska ön nere i Spanien. Ska ju till Barcelona nästa helg, ska man stanna och ta båten över till Ibiza kanske? Jag förstår verkligen varför så många ÄLSKAR det här stället.

emp_00904_img_05

Bambuddha, den asiatiska restaurangen

Men nu kommer mer restaurangtips. Har även hört mycket bra om Cipriani som sägs ha jättegod mat och mer utav en romantisk stämning. Bambuddha är också superpoppis och där har de asiatisk mat och riktigt ball inredning. Även Pastis, en liten fransk restaurang i Ibiza Old Town, ska vara nice.

1712214

Nattklubbsdelen på Ibiza har jag sjukt nog inte alls bra koll på. Vi var ju inte ute en enda kväll eftersom att vi 1. inte kände oss jätte intresserade av att stå på en svettig nattklubb och dansa till techno 2. var alldeles för trötta för att vara vakna till 03 och gå ut då (ingen får ut innan 03).

Jag har dock hört mycket om Pacha och deras Flower Power Partyt speciellt, samt Swag, vilket tydligen ska vara typ den enda klubben på Ibiza som spelar hiphop och RnB. Har ni några andra nattklubbstips?

DSC_7402_Fotor

Jag kommer absolut åka tillbaka till Ibiza nästa sommar eller kanske till och med redan nu i September/Oktober för deras Closing Weekend. Ibiza var verkligen över mina förväntningar och jag känner att det finns så mycket fler restauranger och platser jag vill se och besöka. Och som jag sagt tidigare så är Ibiza ett ställe för alla. Att bo utanför Ibiza stad, hyra en bil och ta sig runt till alla små härliga och gömda vikar och köra en avstickare till Formentera är exempelvis perfekt för den som vill åka med sin partner eller familj.

See you soon you lovely island!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna