img_4656.jpg

Okej, nu kommer det stora middagsinlägget om Punk Royale, som med handen på hjärtat gav mig den bästa restaurangupplevelsen i Stockholm någonsin. Det var länge sedan jag blev så imponerad som i lördags. Är ni beredda? Så här ser entrén ut och vet du inte att det är en restaurang och en ingång bakom avspärrningsbanden och dom här mörka skynkena, så hade man aldrig kunnat tro det heller.

Har velat gå hit sedan Dasha berättade om det för mig i podden för några veckor sedan men hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig eller hur det skulle vara eftersom att alla jag pratat med som har varit där tidigare bara sagt ”du måste dit för att uppleva det”.

Tjejerna överraskade med det bästa bordet på restaurangen och det bjöds på en middag som var BEYOND fantastisk och slutade stökigt dansandes runt bordet.

img_4657.jpg

Punk Royal är en jätteliten restaurang med endast 28 platser, så vill ni dit måste ni boka det långt i förväg. Vi satt precis vid köket vilket var superkul för då kunde man även kika in där.

img_4650.jpg

Jag har ingen aning om hur många rätter vi åt och tappade räkningen efter 5 men låt säga att det blev kanske 16-17 stycken? Så ja, du går inte härifrån hungrig. Punk Royale serverar en set meny på ca 15 rätter för 700 kronor och vad det är för mat det bjuds på kan vara annorlunda ifrån kväll till kväll så du vet aldrig riktigt vad som väntar förutom ren och skär njutning VARJE rätt igenom.

Den första rätten serverades så här…. ”Ut med handen, tryck kaviaren mot gommen och ta din vodka-shot”. En annan gång kom servitören och bara stoppade in en sked med mat i munnen på oss. Olivia som blev först ut blev så chockad, för hon fattade ingenting – ni skulle sett hennes min, den var priceless.

img_4638.jpg

Älskade allt med den här restaurangen. Atmosfären är rökig, intim och högljudd precis som på krogen och de spelade bokstavligt talat allt ifrån work med Rihanna till Lasse Berghagens jaaaa, det var en kväll i juni. Då och då fylldes restaurangen på med rök för att skapa den här hemliga känslan och alla var på så bra humör. Jag var ju på så bra humör att jag till och med drack öl. Man tar seden dit man kommer 😉

img_4640.jpg

Got so much love for these ones

img_4665.jpg

Här fick vi alla in ett varsitt ägg som vi sedan fick knäcka själva och äta tillsammans med en jävla massa tryffel, bacon och annat gott. Detta var en av mina favoriträtter.

img_4648.jpg

Ostron!

img_4642.jpg

Drick upp buljongen!

img_4647.jpg

Anklevern på smörstekt brioche serverades med ett gäng ankor…

img_4639.jpg

Med snoppar på tydligen haha..

img_4649.jpg

Detta var typ blodpudding om jag inte minns fel..

img_4637.jpg

När vi kom till desserterna så delades paraplyer och Pina Colada ut till gästerna på restaurangen samtidigt som 80-tals dängan ”Pina Coladas” strålade ut genom högtalarna på hög volym. Äe, det var så jävla trevligt. Det bjöds också på bullfika med låten ”bullfest bullfest hela dan”… Har även hört att en ur serveringspersonalen kommer ut iklädd i ett hästhuvud och fimpar aska lite casual över en av efterrätterna som serveras ibland.

img_4691.jpg

img_4690.jpg

Vi får inte heller glömma när två män kommer inbärandes på den här karln i bar överkropp utifrån köket, lägger honom på vårt bord framför mig och häller en shot i hans navel. Jag tog min första bodyshot!

img_4643.jpg

Rätt som det var fick Molly sedan en gnuggis på axeln. ”Vill födelsedagsbarnet ha en i pannan?” HAHA NEEEEEEEEEJ TAAACK!

img_4636.jpg

Tog den på armen 😉

img_4641.jpg

Tack Punk Royale för en av de roligaste och mest imponerande middagarna jag någonsin upplevt.

Jag hoppas att vi ses snart!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna