DSC_4793_Fotor

Hanna hur tänker du kring all kritik du har fått på sistone? Kring att du verkar ha väldig dålig verklighetsförankring, tex att gröt för 65 kr är billigt, att gå före i kön om man har många följare eller som du och Dasha sa ”det kommer alltid mera pengar” – för många är det helt orimligt att tänka så. Är nog inte ensam om att tycka att du har börjat få lite hybris hehe..
Svar: Eftersom att jag bott hemma fram tills nu och aldrig köpt havregryn etc. så tyckte jag att 65 kr för en portion gröt på Strandvägen 1 (en av de bättre ställena i Stockholm) kändes jättebilligt eftersom att 65kr är vad du typ får betala för en stor kaffe latte på Starbucks. Jag har inte fått hybris eller går runt och slänger pengar omkring mig för att ”det alltid kommer nya” men jag har fått en helt annan ekonomi och inkomst än vad jag hade för två år sedan och jag har unnat mig mycket mer i vardagen än vad jag gjort tidigare. Förut kunde jag nästan vara lite snål mot mig själv men nu känner jag mer att ”nä vafan, man lever bara en gång, jag vill ju använda mina pengar”. Däremot skulle jag ju aldrig köpa något jag inte behöver som jag inte har råd med eller som märks märkvärdigt i plånboken. Utan köper jag ett dyrare ”onödigt köp” som exempelvis Celine väskan så har jag ju sparat ihop de pengarna så att det inte ska märkas eller kännas på kontot if that makes any sence? Jag anser faktiskt att jag har jävligt bra koll på mina pengar och att jag unnar mig lagom mycket för att leva lite gött utan att slösa.

Tillägg:

Jag gillar din blogg men jag tror inte att kommentaren syftade på om du har koll på din ekonomi eller inte. Mer att du inte “står med båda fötterna på jorden” och har en knäpp verklighetsuppfattning. Har också lagt märke till att du fått tagit en del osköna saker det senaste. Men reflekterar du då inte kring hur du kanske uppfattas/är då? Om så många människor lägger märke till det så kommer det ju inte ifrån tomma intet. Kanske onödig kommentar av mig, men jag diggar dig och vill inte att du ska sväva iväg. Happy halloween!
Svar: Självklart reflekterar jag och tänker på hur jag uppfattas utåt sett då det är A och O för mitt varumärke, men det är himla svårt det där. Jag vill liksom inte skriva ett djupt och personligt inlägg “bara för att jag måste visa mig mänsklig och jordnära så att jag kan väga upp de senaste 10 outfitbilderna och bilderna på mat” utan jag vill göra det när jag känner att jag har något att berätta och något att komma med ifrån hjärtat. För oavsett vad jag säger och gör och hur jag väljer att leva mitt liv som kommer det alltid finnas de som inte förstår sig på det och de som inte diggar det. Men det jag brukar göra som jag nämnt tidigare är ju att ha en öppen dialog med vänner och familj om viktiga saker i livet osv.

Documents57

Här har Dani på sig jackan 😉

Danijelas svarta ”fårskinns”-jacka, är den också från Zara?
Svar: Yes, det är den!

Hanna, vilken/vilka kamera fotar du med?
Svar: Jag fotar med Nikon D90 med objektivet AF-s nikkor 24mm 1:1-4

DSC_7891

Du som är en rutinerad new york-besökare borde veta när Central Park är som snyggast? Menar alltså vilken tid på hösten man ska åka dit för och pricka in de där perfekta höstfärgerna?
Svar: Det beror ju helt på hur vädret varit innan. Det här året har det ju exempelvis varit väldigt varmt ända in på september. Men skulle väl säga slutet av oktober början på november. Nu när vi var där så hade det ju träden börjat färgas röda och orangea.

Undrar om man som uppklädd tjej osv på 19 år kommer in, dvs inte 21? Festat i London rätt mycket med promoters så vet vad som gäller. Men är de strikta med att man ska vara 21 i New York?
Svar: Är man uppklädd och har en promoer så kommer man in på de flesta klubbar om man inte är 21 år i New York. Sist jag var där så var jag ju inte 21 och jag kom inte överallt med promotors.

DSC_5817

Vart kommer tröjan ifrån du har på dig i din header?
Svar: Även den kommer ifrån Zara.

Jag och ett par vänner ska upp till Stockholm i helgen och tänkte gå ut såklart. Jag har inte varit ute i just Stockholm innan så tänkte bara höra hur det funkar med gästlistor och promoters där? Vi vill såklart in på de bättre klubbarna, vilka rekommenderar du? Det känns som du är expert på det ämnet så tänkte varför inte lägga en kommentar här och hoppas på det bästa!
Svar: Hej, det här beror ju lite på hur gammal man är och vilka kontakter man har. Men jag skulle börja kvällen med drinkar på Mono (gamla Bernies på Nosh & Chow) eller Vassa Eggen. Sen skulle jag kanske ta ett kik på Spitfire om jag får feeling (de spelar alltid så rolig musik där, tänk er gamla Rihanna och Backstreet boys låtar liksom. För klubb sedan skulle jag tipsa om Vida (23-års gräns dock), Sturecompaniet och deras hip hop källare 309 är rolig samt Rose. Har även fått upp ögonen för Bergmans på senaste och sen är ju alltid V ett säkert kort men där kan de va svårt att ta sig in om man inte känner någon… Tycker Stockholm har ett extremt dåligt utbud på bra klubbar om man jämför med andra städer eller har man bara tröttnat? Café Opera är också kul om man är 18-20.

DSC_3870_Fotorm

Dasha och jag

Jag har följt dig väldigt länge, nästan ända sedan du började blogga och har alltid gillat dig. Du lär ju ha sett vad folk har skrivit på Dashas blogg om din insats i podden, att du låter blåst och okunnig osv. Hur ser du på det? Sårar det dig, känns det tråkigt att göra en podd när man får många negativa kommentarer?
Det känns förövrigt lite om att det är många som kommenterar negativt om dig just nu, hela ”gå före i kön”-grejen och att barnen bör gå i amerikansk skola, vilket är jättetråkigt. Hur gör du för att inte ta åt dig, eller gör du det?
Svar: Jag försöker borsta av mig det bara. Dasha är 8 år äldre än mig, har så mycket mer livserfarenhet än mig osv så jag fattar att jag ibland låter liten och okunnig. Vilket jag också många gånger faktiskt är kring saker och ting. Men ärligt talat så rör det mig inte så mycket i ryggen för jag vet att jag inte är blåst och inte har något bakom flötet.

IMG_3669

Jag och Olivia på Milles i somras

Jag vill gärna ha tips på lite bra lunchställen i Stockholm..
Svar: Jag tycker både Strandvägen 1 och Milles är väldigt trevligt, sen gillar jag också Cremé, Nybrogatan 38 och Broms. Nybrogatan är supermysigt nu på vintern, även för frukost. Deras tomtegröt längtar jag efter.

Tycker du att det finns mycket fördomar bland bloggare och vad tycker du isf om dem?
Svar: Det finns helt klart mycket fördomar bland bloggare man jag tycker samtidigt inte att det är påkomna ifrån borta intet. Det är en ytlig bransch och det är mycket som pågår bakom kulisserna som en bloggläsare aldrig får se. Jag personligen avskyr att läsa bloggar som framställer sig själva och sitt liv på ett helt annat sätt än hur det egentligen är. Men jag tycker faktiskt att de flesta bloggarna är härliga, genuina och fina människor. Om du däremot menar fördomarna om att “vi inte jobbar något och får allt gratis” så är det helt fel. Jag lägger ner så mycket tid och energi på mina sociala medier och mina närmsta vänner imponeras alltid över hur jag lyckas vara så effektiv och hinna med så mycket med tanke på hur mycket tid allt tar.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna