När jag kom hem efter att ha varit ute och gått runt Djurgården med Anna så hade mamma och pappa våldgästat min lägenhet och börjat laga middag åt mig. Så har precis ätit en supergod böngryta med vitkål (den ser inte så mycket ut för världen men man ska aldrig döma boken efter omslaget). Ska försöka mig på den här grytan jag med, för den var riktigt god och så är den ju väldigt nyttig också!

Recept på böngrytan för 4 personer:

1 paket blandade bönor
1 paket kikärtor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk grönsaksbuljong
1 paket krossade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1/2 tsk ingefära
1/3 tsk cayennepeppar
1 tsk garam masala
200 g fryst hackad spenat
1 paket fetaost
1 dl russin
2 dl kokosmjölk
1 msk olivolja

1. Värm olivoljan och fräs kryddorna tillsammans med lök och vitlök
2. Tillsätt bönorna och låt fräsa en stund
3. Tillsätt krossade tomater och låt puttra
4. Lägg i resten av ingredienserna och låt puttra i 10 min
5. Servera med valfritt tillbehör, vi åt wookad/stekt vitkål 

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna