Medan jag ändå ligger här hemma och bara försöker vila upp mig så har jag ju gott om tid till att göra lite roliga inlägg till er. Jag tänker att vi börjar med ett väldigt efterlängtat sådant. Har nämligen fått otroligt många önskemål kring ett inlägg med mina favoritställen här i Stockholm, men eftersom att jag tycker att det finns så mycket bra ställen så har jag valt att dela upp det hela i två delar. Först ur kommer frukost, café och lunch!

FRUKOST

Strandvägen 1

Älskar att äta frukost på Strandvägen. Det är mysig stämning, rymligt och känns lite extra lyxigt. Mina två favoriter här är havregrynsgröten med bärkompott och banan- och mandelpannkakorna. Du kan även välja mellan olika lilla eller stora frukostpaketet vilket är väldigt trevligt.

Nybrogatan 38

Nybrogatan är fantastiskt mysigt för frukost. Eller det är egentligen ett säkert kort för både frukost, lunch och middag men jag gillar det lite extra mycket för frukost. Det är alltid mycket folk och alltid lika bra oavsett när på dagen du går hit (viktigt att boka bord). Detta är en stor favorit hos mig och Dani just för att det ligger så nära oss. Vi går hit typ en gång i veckan utan att överdriva haha. På vinterhalvåret får ni inte missa deras tomtegröt och skinksmörgås men annars finns så mycket goda saker på menyn så ni kommer garanterat hitta något som passar er.

Sthlm Brunch Club

Är du sugen på en riktigt bra milkshake är det hit du ska gå, men om du inte är uppe med tuppen så får du räkna med en lång kö så se till att vara där i tid för att slipa köa. Här finns även grymma avokadomackor och bowls.

Pom och Flora

Finns både i Vasastan och på söder och här vill man verkligen beställa ALLT på menyn. Det är inte speciellt mysigt utan då tycker jag att Sthlm Brunch Club som jag nämnde ovan är mysigare men det är jäkligt gott och man vill som sagt äta allt så ni med beslutsångest (inkl jag själv) bör kolla menyn innan ni går dit haha.

LUNCH OCH FIKA

Riche

En gammal klassiker. ÄLSKAR att äta brunch här på helgerna, det är typ bästa stället i stan för brunch ärligt talat. Sen tycker jag också om att äta lunch här (alla dagar i veckan). Det är alltid stökig stämning och väldigt roligt att bara sitta och spana på folk. Rekommenderar att äta deras klassiker som typ köttbullarna och burgaren! Sen är jag också ett big fan av deras laxsallad som de brukar ha på menyn, den är riktigt smarrig. Se till att boka bord!

Snickarbacken 7

För lunch och fika går jag gärna till Snickarbacken 7. Det är mörkt och supermysigt och jag brukar också gilla att sitta och jobba här. Ät deras tonfiskmacka och soppor and you won’t get dissapointed.

Milles

Milles är precis som Nybrogatan 38, bra oavsett när du går dit, men på sommaren så är det verkligen som allra, allra bäst. På menyn skulle jag tipsa er om den asiatiska råbiffen och tonfisk tartaren. Det här är ett fantastiskt ställe. Stämningen är alltid på topp och jag älskar att hänga här oavsett tid på dygnet.

Koloni

Ett mysigt, litet hälsoställe på Biblioteksgatan precis bredvid Zink Grill. Här finns alla möjliga hälsosammare varianter och du kan även äta en riktigt god och nyttig lunch här, men jag föredrar att gå hit för en fika. Älskar deras rawfood bakverk och nyttiga smoothies. Brukar alltid fråga vilka bakverk de rekommenderar och sen beställer jag något av dem.

Broms

Mysig kvarterskrog nära Karlaplan. Jag bor superanära det här stället så brukar hänga där en del. Hit kan man gå när som helst på dygnet och det är lika trevligt. De serverar allt möjligt och stämningen är oftast väldigt livlig. Mycket folk. Trendigt ställe. Deras eggs royale som ni ser ovan är supergod!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna