Här kommer del 2 av mina restaurangtips i Stockholm. 

Den här gången berättar jag om mina favoritställen för middag och drinkar. Enjoy!

Supper

Sugen på plockmat och trevligt högljutt häng? Då är Supper hel rätt! Jag tycker det är väldigt roligt att gå hit ett stort tjejgäng för det är verkligen en restaurang för just det hänget. Beställ in en massa olika rätter och dela på allihopa och drick massa cava sangria till maten.

Papá

Murrig, mysig och härlig Italienare med fantastisk mat, service och atmosfär. Det är alltid fest på Papá brukar jag säga. Missa inte deras carpaccio (som ni ser på bilden) till förrätt, den är magisk!

Café Creme

Älskar Créme och är så glad för att jag hittade hit. Brukar äta mycket lunch här också men middag är också supertrevligt. Här är det lite intimare om man jämför med Supper och så är det mysigt att beställa in smårätter och rödvin. Ligger även väldigt nära alla klubbar på Stureplan så perfekt att gå hit för middag innan man går ut. 

Punk Royale

Hit går man ju endast vid special occasions. Men jäklar var trevligt det är! Står fortfarande fast vid att jag inte haft en bättre restaurangupplevelse i Stockholm än på Punk Royale. Vet inte om ni minns det, men blev ju överraskad med en middag här på min födelsedag i höstas (läs här). Vilket fall så älskar jag allt med den här restaurangen!

Atmosfären är rökig, intim och högljudd precis som på krogen och de spelar bokstavligt talat allt ifrån ”work” med Rihanna till Lasse Berghagens ”jaaaa, det var en kväll i juni”. Då och då fylls även restaurangen på med rök för att skapa den här hemliga stämningen och alla som är där är på så bra humör!

Det finns ingen meny på det här stället utan de serverar en set meny på ca 15 rätter för 700 kronor och vad det är för mat det bjuds på kan vara annorlunda ifrån kväll till kväll så du vet aldrig riktigt vad som väntar förutom ren och skär njutning VARJE rätt igenom. Ni måste gå hit någon gång i livet!

Nybrogatan 38

Skrev om Nybrogatan 38 under del 1 också men känner att jag behöver skriva om det en gång till för det är jättemysigt att gå hit även på middag. Inte så stökig och festlig stämning så skulle kanske inte gå hit innan en utgång med tjejerna, men vill man köra en lugnare kväll fast ändå kika på folk så är detta det perfekta stället.

Kasai

Är du däremot ute efter en festlig stämning så är det ju helt klart Kasai du ska gå till. Har varit här så många gånger nu att jag  helt tappat räkningen haha. Det finns två våningar på Kasai, den övre våningen är endast middag (fast en festlig sådan) och den undre våningen är också middag men som sedan omvandlas till fest med saxofon uppträdande och show. Så oavsett vart du äter kan du ju välja att festa till det och dansa till bra musik (bara att gå ner till undervåningen om man käkar där uppe). Det är även kul att gå hit för endast en drink eller två.

DRINKAR

Riche

Det är alltid trevligt att gå till Riche för en drink eller två efter eller innan middagen. För precis som jag nämnde i del 1 så är det mycket roligt folk att sitta och kika på här. Plus att det ligger på Stureplan (alltså nära alla klubbar man kan tänkas besöka senare).

(Bild lånad av denna tjejen)

MISS VOON

Jag trodde att jag blev introducerad av min allra första Moscow Mule i Paris av Dani för ungefär exakt ett år sedan men när jag tänker efter så har jag ju faktiskt druckit en variant på Moscow Mule låååångt innan det här på Miss Voon. De kallar den ”Stranger in Moscow” och det är den ni ser på bilden ovan. Alltså jag behöver hänga här, både för drinkar och middag. Ska nämnas att det är ett dyrare ställe dock men ack så värt tycker jag iaf. En kväll på Miss Voon är liksom dömd för att bli lyckad.

Vassa Eggen

Har bara ätit middag här en gång för flera år sedan så vet inte riktigt hur det är på Vassa Eggen för middag men minns att köttet var AMAZING! Att gå hit och dricka drinkar har jag gjort en del på senaste däremot och jag tycker det är jättetrevligt. Här finns verkligen en härlig mix av människor och det är alltid proppat med folk.

För utgång skulle jag vilja tipsa om VIDA, Spybar, Bergmans och Sturecompaniet. Alla dessa 4 ställen ligger även väldigt nära varann vilket är nice, för då kan man bara gå emellan om man inte gillar något utav dem.

VIDA har lite yngre publik, de spelar bra musik och det är alltid roligt. Brukar vara här en del hel eftersom att Dani jobbar där och jag tycker att VIP rummet är riktigt roligt. Har aldrig haft en tråkig kväll på VIDA.

Spybar spelar bääääästa musiken och det har blivit väldigt inne igen sedan de bytte ut lite nattklubbschefer känns det som så hit tycker jag verkligen att ni ska ta er ett kik om ni är i stan. Kan vara svårt att komma in vissa kvällar då det brukar vara mycket folk, men ge det ett försök åtminstone för jag tror inte ni kommer ångra er. 

Vägg i vägg med VIDA ligger Bergmans och här är det ett äldre klientel. Bergmans kör mestadels house men ändå house man kan lyssna på. Jag har börjat gilla mer och mer och hänga här, det är rätt litet och lågt i tak men det är ändå kul tycker jag. 

Sen är ju Sturecompaniet, Sturecompaniet. Jag gillar mest att hänga på V och sen självklart Wall på sommaren (ni hittar mig typ bara på Wall under sommarhalvåret haha). Tycker också att det är roligt att avsluta kvällen på Hells Kitchen oavsett vart jag varit innan. Det ligger vägg i vägg med Sturecompaniet.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna