Kong, Paris

Det här ett sånt coolt ställe. Ni måste bara gå hit. På helgerna omvandlas nedervåningen till en klubb också. Kong ligger högt upp i en helt inglasad kupol, med fantastisk utsikt över vattnet och en del av Paris. Inredningen är häftig och annorlunda och maten är riktigt bra. Alla är elegant klädda och hela miljön är bara en cool upplevelse vilket jag tycker är kul när man är på en fin restaurang. Jag blev förälskad i den här restaurangen redan vid första ögonkastet. Fun Fact för alla SATC-fans också – det är här Carrie äter lunch när hon är i Paris.

La Esquina, New York

Ser inte så mycket ut från utsidan men när du bokat bord, blir eskorterad ner för en trappa, genom ett kök, kommer till restaurangdelen som ligger gömd under marken och beställt in den grillade majsen med ost så kommer du förstå varför jag tipsade dig om att gå hit!! Fantastiska cocktails och mysig atmosfär, detta är ett av mina favoritställen i New York.

Juan Y Andrea, Ibiza

Ca 40 minuter utanför Ibiza ligger paradisön Formentera. Vattnet är turkost, stränderna kritvita och alla går runt i snygga bohemiska tunikor, fransar, färgglada smycken, pärlor och virkade toppar. Det finns säkert massvis med fantastiska restauranger ute på Formentera men en av mina bästa luncher någonsin spenderade jag på Juan Y Andrea. Det är en festlig restaurang på stranden med fantastiska skaldjur- och fiskrätter. Här sitter du med fötterna i sanden medan du äter och beställer in nya cocktails stup i kvarten.

Umami, Köpenhamn

Jag har ätit asian fusion och sushi på hur många restauranger som helst världen över men aldrig har jag ätit så god sushi som på Umami i Köpenhamn. Detta var verkligen en de bästa asian fusion upplevelserna jag någonsin haft. Allt är fantastiskt. Atmosfären, servicen, maten, gästerna. Allt!

Casa Tua, Miami

Casa Tua, ett undangömt litet smultronställe i hjärtat av South Beach. Det är en Italienare som man knappt ser utifrån då den döljer sig bakom stora, höga gröna häckar. Ägarna till Casa Tua vill att gästerna ska känna sig som hemma när de besöker restaurangen och inredningen känns väldigt ”Hamptons”. Här serveras helt fantastiskt Italiensk mat i en atmosfär som är minst lika fantastisk. Se till att boka bord ute i trädgården, det är supergulligt med grönskan och lanternorna uppe i träden. Och beställ deras tryffelrisotto!

Ikibana Paralelo, Barcelona

Rådiggar det här stället. Stämningen är inbjudande för en utekväll, med andra ord supernice ställe att käka på innan man ska ut då det är väldigt högljutt och glatt (OBS! ej så högljutt att man ej kan prata med varandra) men defivinitvt en festligare restaurang. Här serveras utsökta och roliga drinkar tillsammans med fantastisk Japanese Fusion.

Catch, New York

Har varit på Catch i New York två gånger nu och tycker att det varit lika bra varje gång. Sjukt roligt att gå upp till deras terass senare också för drinkar, speciellt på Måndagar (det är typ deras bästa dag och då brukar även en viss DiCaprio alltid vara där). Catch är en trendig restaurang som serverar fantastisk seafood och sushi, i hjärtat av Meatpackning, nära många nattklubbar i New York.

Alternativt Catch, L.A.

Catch finns även i Los Angeles och hade precis öppnat när vi var där i vintras. The Nice Guy som brukade vara innepinne stället hade fått en konkurrent och nu var Catch den absolut trendigaste restaurangen man kunde besöka. Alla var där och det var väldigt svårt att komma in, men vi lyckades och stod och drack drinkar i baren i några timmar när vi var där,  så har inte ätit middag på restaurangen i L.A men tror att menyn är densamma.

Seaspice, Miami

Har ännu ett hett Miami tips till er darlings och det är restaurangen Seaspice som ligger inne på fastlandet vid floden. Extra mysigt är det att sitta utomhus under bar himmel under lanternorna. Gillar du hög musik, folk som dansar på borden och att dricka drinkar i solnedgången samtidigt som du ser en stor yatch glida in och parkera vid restaurangen, så måste du gå hit på en söndag. Seaspice är även jättetrevligt för lunch och brunch på helgerna. Filé mignonen ska vara helt outstanding på det här stället.

Hotel Costés, Paris

Costes (eller cost som man uttalar det) är en mysig och sexig restaurang som känns så himla Paris. Här hänger allt ifrån trendiga modeller och fashionabla par till singel grabbarna. Maten här är egentligen inget speciellt, men atmosfären och stället är VERKLIGEN värt ett besök. Det är precis lika mysigt att äta lunch som middag, men också bara för att dricka lite drinkar i deras intima lilla bar. Om ni däremot måste välja så skulle jag säga middag och drink, det är lite extra mysigt på kvällarna eftersom det är så murrigt med de tända ljusen, den hemliga stämningen och den röda sammets inredningen.

Coya, London

Har bara ätit inne på Coyas ”Private Members Room” vilket var supermysigt och intimt (just the way I like it), men antar att det är minst lika nice nere på nedervåningen där restaurangen är. Vilket fall så har de lite utav ett sharing concept med peruansk mat, så man beställer in flera olika rätter som alla delar och äter av vilket är trevligt. Cevichen är helt grym och det är den ni ser på bilden ovan tillsammans med några fantastiska signatur cocktails som bartendern överraskade oss med när jag var där.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna