Kickade igång dagen med en mysig, intim frukost på Ob-La-Di som bekant. Hur gulligt är golvet inne på det lilla caféet? Verkligen ett Insta-ställe. Har sett så många som är där och äter frukost.

Är det inte typiskt Paris att sitta och äta såhär? 

Efter frukosten tog vi en taxi bort till Avenue Montaigne där alla märkesbutiker ligger och så gick vi och kikade på allt möjligt. Ingen av oss var ute efter något speciellt utan vi ville bara känna och klämma på lite dyra väskor och skor. På Avenue Montaigne ligger ju förövrigt ett av mina favoritställen, L’Avenue också. Så köper man sig något dyrt tycker jag nästan att det är ett måste att gå dit och fira med ett glas efteråt. Det är så trevligt där.

Slutar aldrig förundras över hur vackert Paris är.

Hittade finaste väskan inne på Givenchy. Blev så himla sugen på den men ska försöka hålla lite i slantarna nu inför lägenhetsköpet. Kanske till sommaren?

Efter vår lilla shopping-runda så tog vi en taxi tillbaka till Marais och den trendiga Italienaren Ober Mamma. Åt lunch där sist jag var i Paris också men då satt jag på den lilla uteserveringen och den här gången fanns det borde inne i restaurangen vilket faktiskt var mysigare. Ober Mamma är kända för deras tryffelpasta och den åt jag förra gången jag var här men den här gången ville jag testa någonting nytt så beställde in en Carpaccio som var fantastisk den också.

Ober Mamma är verkligen ett hett lunch-tips. Maten är superbra och atmosfären är väldigt mysig och härlig. OBS! Se till att vara här god tid i förväg om ni vill ha ett bord. Det går nämligen inte att boka utan då måste gå till restaurangen och skriva upp dig om du vill äta här. 

Min carpaccio var GIGANTISK. Ser ni?

Men den slank ner, titta noga på min tallrik. Åt ju nästan upp allt!

Efter lunchen blev det ett snabbt pittstop på hotellet innan vi mötte upp Jossan och MichaelaCafé Charlot. Lånade den här bilden av Jossan för den blev såååå fin. Har ni sett vilken magisk väska hon köpta i Paris? Fantastisk!

Sen blev det mörkt och då bytte vi ut vinglasen på uteserveringen mot middag inne i restaurangen… Här med Freja, en supergullig tjej som bott i Paris och var lite utav våran guide under resan.

Åt bara en Caprese till middag (var fortfarande mätt ifrån lunchen)…. Den var smarrig men inget speciellt. Hit går man nog mer för stämningen och några glas på uteserveringen kan jag tänka mig. Det är verkligen en typsik fransk bistro med små bord tätt intill varandra och lite murrigt och mörkt.

Här är liten mer detalj bild på hur själva restaurangen ser ut.

Gick barbent fredagskvällen i ära. Hade på mig klänning och peep toe heels ifrån Ivy Revel och sen en faux fur päls ifrån Gina Tricot. Det var så härligt att promenera runt barbent igen, alldeles för länge sedan nu. Längtar så mycket till vår, sommar och att få visa upp mina nya bröst, så att jag spricker!

Efter middagen åkte vi till Montmarte och Moulin Rouge för att titta på deras show som var över förväntan. För er som inte har koll på Moulin Rouge så är det en mycket gammaldags vacker teater med en av Europas kändaste Kabaréer (underhållningar, shower). Förr i tiden var kabaréerna ofta vulgära och erotiska men idag numera är det mer atletiska, akrobatiska nummer och sång och dans. Det fanns inte en enda tråkig stund under de två timmarna vi satt där och drack bubbel och tittade på showen.

Jag trodde inte att jag var en av dem som skriker rakt ut under en show sådär, men Moulin Rouge bevisade motsatsen. Jag skrek rakt ut flera gånger (!!!!) för vissa nummer var sinnessjuka. Jag vill inte avslöja för mycket om ni också blir sugna på att gå dit och titta. Men tänk er att man sitter i den här gamla fina, pampiga teaterlokalen och tittar på alla dessa vackra lättklädda tjejer som dansar med fjädrar, strass och paljetter och sedan helt plötsligt så höjs en simbassäng upp från golvet med tre eller fyra gigantiska flera meter långa majsormar i som en tjej sedan hoppar i och simmar med (!!!!!). CHOCKEN!

Har hört att middagen inte är något vidare, så roligare att gå dit efter eller innan middag och bara dricka bubbel och titta på showen. Glöm inte heller att föreställningarna ofta blir utsålda månader i förväg så därav gäller det att vara ute i god tid.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna