Häromdagen när jag och Dani började prata om kvällen vi träffades för första gången så insåg vi att det var ju som på film. Så nu tänkte jag berätta storyn. Är ni med?

Jag var på Summerburst med en tjejkompis och hennes kille. Vi hade det skitroligt, drack öl Heineken tältet och dansade så fötterna gjorde ont. Tills hon och hennes kille börjar bråka och hon bestämmer sig för att åka hem. Det här får inte förstöra min kväll tänkte jag och stannade kvar själv på festivalen. Det kändes ensamt till en en början men efter typ 40 minuter så hittar jag glädjetjutandes en tjejkompis mitt i publikhavet. När Axwell och Ingrosso spelat sin sista låt så skiljs hon och jag åt och det börjar regna. Så helt ensam igen promenerar jag runt i regnet på jakt efter en taxi. Och det är här vi möts, Dani och jag. Hon frågar varför jag går runt själv och sen börjar vi prata och bestämmer oss för att dela på en taxi.

En halvtimme senare sitter vi hemma hos henne och dricker rödvin tillsammans med hennes kille och hans kompis. Sen går hon och jag ner till Wall för att fortsätta festa och så slutar det hela med att vi byter nummer och står och dansar rygg i rygg med Gry Forsell (som vi också tog en selfie med…..) hela låååååånga natten till Axwell och Ingrosso.

Ett halvår senare när jag var i Dubai med mamma så skriver Dani till mig på Snapchat och frågar hur länge jag ska vara kvar då hon funderat på att åka ner eftersom en fransk DJ hon kände var där och spelade. Men eftersom att jag var där med mamma och inte var på partymode så kom vi istället på den briljanta idéen att åka till Paris för att träffa honom där istället. Dagen efter bokade vi resan och några dagar senare satt vi på ett plan till Paris utan att vi egentligen kände varandra alls. 

(Det var även här jag lärde känna Christina/ Kickan, då hon också hakade på)

Trots att vi inte kände varandra så kan jag inte minnas att det kändes konstigt överhuvudtaget att åka till Paris med Dani. Det kändes snarare som världens mest självklara grej. 

Gissa vem som introducerade mig till Moscow Mules? 

Och det var inte bara Moscow Mules Danijela fick mig att älska, utan även Paris. Jag hade bara varit där en gång tidigare innan vi åkte dit och då hatade jag det. Men den här resan fick jag se en helt annan sida av Paris and I loved it!!!

Ja oj, vilken brak girls-weeknd vi hade i Paris alltså och vad glad jag är att jag åkte på den resan med just Danijela för annars hade jag säkert inte lärt känna henne. Allt är så lätt med Danijela och det bästa med vår vänskap är att jag verkligen kan vara mig själv med henne. Vår relation är så kravlös och enkel och så blir allt vi gör tillsammans kul.

Efter Paris började vi gå ut lite här hemma i Stockholm tillsammans och så sågs vi på Summer On Festivalen i Båstad. Hon var där med hennes kille, Kenza och gänget och jag var där med Ellinor. Vi festade i kristallrummet vid prinsens bord och så beställde vi hem kartonger med hamburgare hem till deras hotell tidigt på morgonen.

Här firade vi ett års vänskap tillsammans! SUMMERBURST!

Möttes också upp på Ibiza i somras, men skulle ändå inte påstå att vi kände varandra så bra här heller ännu. Vi hade ju absolut hängt flera gånger och jag minns att jag sov på hennes soffa en gång eller två efter någon utekväll när jag inte kunde åka hem till Västerås igen, men fortfarande så visste jag inte så mycket om Danijela. Hade till exempelvis ingen aning om att hon och hennes familj var ifrån Kroatien.

Jag skulle inte säga att det var förrän framåt hösten och när jag flyttade upp till Stockholm, endast 300 meter ifrån Dani som vi började hänga mer på riktigt och prata i telefon varje dag. För det gör vi. Varje dag hörs vi säkert två – tre gånger och det är så mysigt tycker jag. För vi behöver inte säga något till varandra utan kan bara ha varandra på andra sidan linjen.

I höstas bokade vi även en spontanare till New York där vi hade ännu en riktigt rolig tjej-resa tillsammans. Och här började jag känna att jag faktiskt kunde prata med Danijela om vad som helst. För hon dömer verkligen inte någon och det är en egenskap jag ser upp till hos henne.

New York och Paris kommer alltid vara två ställen som förknippar mig med vår vänskap.

Bakis på Djurgården… planerade vi ännu en resa… Tror jag sovit över hos Dani även efter denna utekvällen trots att jag som sagt bor 300 meter ifrån henne. Men det är ju så mysigt, tycker ni inte? Det bästa är ju ändå att hon sover på soffan tillsammans med mig och lämnar hennes sambo själv i dubbelsängen haha.

Nästa resa bar av till la-la land!

Och en morgon efter en utekväll i Los Angeles när vi sitter bredvid varandra och bloggar i köket, i huset vi hyrde, så frågar Danijela mig ”Är vi bästa vänner nu?” Ni vet så där stelt och konstigt som man frågar killen man dejtat i ett halvår om man är tillsammans. Vi skrattade och så tänkte jag att har sett henne som en av mina bästa vänner sedan rätt långt tillbaka eftersom att det känns som att jag har känt henne hela livet.

Och nu har det gått så långt att vi till och med klär oss likadant och har skaffat bästis-jackor…

Dani eller Danssson som jag numera kommer börja kalla dig. Jag är så glad att du plockade upp mig där i regnet på Summerburst för två år sedan. Du är en fantastisk människa med hjärtat på rätt plats och jag ser fram emot alla fler minnen vi kommer dela tillsammans för vi har så roligt och livet med dig är så enkelt.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna