Danijela lagade en linssoppa till middag igår som jag fick smaka lite på och den var så god att jag bönade och bad om att vi skulle göra den igen till lunch idag. Sagt och gjort så gjorde vi ett litet matlagningsprogram på min Insta live och lagade soppan och där lovade jag att jag även skulle lägga ut receptet här på bloggen så här kommer det.

INGREDIENSER

1 hel gul lök

1 förpackning krossade tomater (400g)

1L vatten

2 dl röda sköljda linser

4 vitlöksklyftor (står 2 i receptet)

KRYDDOR OCH VINÄGER

2 tsk paprikapulver

2 st grönsaksbuljonger

½ msk rödvinsvinäger

½ tsk timjan

1 tsk salt

1 msk olja

FÖR EXTRA SMAK

2 färska tomater

färsk basilika

Gör så här:

1. Hacka och fräs löken i olja

2. Blanda i krossade tomater och vatten

3. Blanda i sköljda linser och paprika pulver

4. Låt koka 10-15 min under lock

5. Tillsätt pressad vitlök, smaka av med vinäger, kryddor och salt

6. Blanda i tomater och färsk basilika

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna