När jag igår fick höra om hashtagen #ME TOO och sedan såg Instagram och Twitter fyllas med bilder och texter om den här hashtagen ifrån personer jag följer så kände jag att jag att även jag var tvungen att uppmärksamma detta. Men när jag väl började skriva det här inlägget så kände jag mig nästan lite dum. För jag har ju inte varit med om något ”värre” (om man nu får kalla det så) än den ofrivilliga handen på min kropp på dansgolvet, ett nyp i rumpan när ingen ser, en gubbe som glor och ger obehagliga blickar eller någon som kommenterar min kropp. Men vet ni vad? Det ÄR sexuella trakasserier det också. Många förminskar sin upplevelse av trakasserier och tänker att det inte är så farligt. Men det är DU som avgör om du blir trakasserad eller inte för tycker DU att något känns obehagligt så är det obehagligt.

Och vet ni vad det absolut värsta med denna hashtagen är? Det är att jag inte tror att jag känner någon som INTE har blivit sexuellt utnyttjad eller utsatts av sexuella trakassererier. Jag tror till och med att många inte ens förstår att de har blivit utsatta.

Får vi alla kvinnor att berätta sina historier om detta på sina sociala medier så kanske vi äntligen, en gång för alla, kan få en uppfattning om hur stort det här problemet är. För varje kvinna som säger #ME TOO finns en man som bär ansvar. Skriv om era upplevelser och berätta, eller hashtaga bara #metoo

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna