Som önskat så tänkte jag idag ge er mina bästa Stockholmstips och berätta om några av mina favoritställen som jag gärna hänger på mycket och ofta här i Stockholm. Roligt va?

OBS! Glöm inte att jag har kategorier här på bloggen, så vill ni läsa mer om mina tidigare Restaurang/Stockholmstips gå in på kategorinStockholmstips. Vill ni se mer ifrån New York, gå in på min New York kategori osv. Hänger ni med? Lätt som en plätt!

Ta en matcha latte på Snickarbacken 7

Mitt Stockholmstips numero uno är garanterat Snickarbacken. Det är jättemysigt litet café/fik med supergod mat nära Stureplan. Jag brukar ofta äta ”dagens soppa”, tonfiskmackan eller dricka deras matcha latte med havremjölk. Hit går jag ofta och sätter mig och jobbar eller tar en lunch eller en kopp kaffe om jag vill ha lite lugn och ro.

Mys på Strandvägen 1

Hit kan man verkligen gå både på frukost, lunch, aw, drink och middag. Det är alltid bra oavsett tycker jag. Men jag föredrar faktiskt frukost och drink. Strandvägen har jättegoda banan- och mandelpannkakor samt gröt till frukost tycker jag. Stämningen på frukosten är lite mer avskalad, lugn och lyxig men sen när det är fredag och tid för drink så är det alltid livat. Ofta live musik också.

Häng i Vasastan

Är det någonstans man ska hänga runt på helgerna (om man inte vill shoppa på Drottninggatan) så är det ju helt klart i Vasastan/ St:Eriksplan man ska strosa runt. Ta en kaffe och en chokoadboll på Kaffeverket eller Mellqvist Café. Två supermysiga ställen i St:Eriksplan som oftast alltid är fullt av snygga killar också!

Ät en festlig middag på Kasai

Ett av mina absoluta favoritställen att käka middag på måste ju ändå vara Kasai. Trots att man nu även kan gå dit för lunch eller brunch så skulle jag ändå säga att middag är roligast eftersom att det alltid är så stimmig, nice och högljudd stämning. Maten är ju också givetvis fantastisk. Deras savoykål, spicy tuna, spicy creamy tempura shrimp och specialrullar är mina favoriter. Du kan även gå hit för en drink i baren innan du går ut. På övervåningen är det lite lugnare och på nedervåningen är det fest.

Ät lunch och jobba lite på Nyko

Nyko (gamla Mocco) är ett relativt nyöppnat ställe men det ganska snabbt mitt och Danijelas stammishäng. Vi är här ofta och jobbar samtidigt som vi äter frukost eller lunch tillsammans. Jag älskar deras pokébowl!

Testa laxen på Café Pascal

En annan favorit är Café Pascal i Vasastan/ precis vid Odenplan. Där äter jag alltid deras laxsallad, den är helt fantastisk! Ni måste testa den. Hit brukar jag promenera bort på helgerna om jag inte orkar göra någon lunch själv. Då får jag både en liten promenad och en härlig lunch.

Drick drinkar på Mono

Vill man dricka drinkar och spana på snygga killar innan man går ut så tycker jag att man ska gå till Mono inne i Nosh and Chow. Det kan vara lite krångligt att hitta dit första gången men det är bara in och upp för trappan. Här är det alltid packat med folk och främst packat med snygga killar runt 23. Så hit brukar jag gå för drinkssss. Hett tips! OBS. Vakterna kan vara rätt hårda i dörren, tror det är 23 års gränsen.

Drick fredagsbubbel på Café Créme 

Ett annat trevligt ställe för ett glas bubbel på fredagseftermiddagen men också för kaffe, lunch och middag är Café Crème på Nybrogatan. Hängde mycket här förra året. Deras tonfisksallad och pastor är fantastiska! Och så är det väldigt mysigt, litet och familjärt.

Gå till Supper med tjejgänget

Tjejmiddag? Gå till Supper! Här kan man beställa in massa rätter att dela på och så gör de en massa roliga varianter på drink-kannor och drinkar. Jag älskar sötpotatisen och mini-tacosen. Vitlöksräkorna är också riktigt goda.

Bruncha på Riche

Om du är ute efter en mysig lördagsbrunch i mer sofistikerad, skön miljö där du kan sitta kvar länge, dricka bubbel, bellinis och käka mer Eggs Benedict, hamburgare eller Steak Sandwich så brukar jag rekommendera mina vänner att gå till Riche på helgerna.

Ät en Instagram brunch på Greasy Spoon eller Pom och Flora

Men vill du istället äta en mer ”Instagram friendly” brunch så bör du gå till Greasy Spoon eller Pom och Flora. Det är två härliga brunchställen i Vasastan som serverar mer frukost och riktigt Instagram vänliga rätter. Jag älskar gröten på båda ställena.

Promenera runt Djurgården

En annan favoritaktivitet jag har i Stockholm är ju att gå runt Djurgården. Jag tycker det är så mysigt och fint vår som höst och vinter som sommar. Ja, under alla årstider. För att enklast ta sig dit så kan man åka tunnelbana till Karlaplan eller Buss mot Valdemars Udde.

Gå ut och dansa på V/Wall eller Bergmans

Utgång!!! När jag går ut går jag oftast till V/Wall eller Bergmans. Men till helgen ska jag faktiskt testa det nyöppnade hip hop/ rnb stället Le på Berns. Var bara där en snabbis för några helger sedan men nu blir det nog en helkväll vilket ska bli roligt. Tror det kommer bli nya favoriten.

Hoppas ni gillade mina Stockholmstips! Det är bara att kommentera här nedan om ni har några fler frågor eller funderingar kring något av ställena osv.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna