Hade en av de bästa dagarna i mitt liv igår då jag fick uppleva en riktig safari för första gången i mitt liv. Det var så häftigt, fridfullt och fantastiskt på alla sätt och vis. Naturen, djuren och ja allt jag fick lära mig om alla dessa fantastiska skapelser.

Det finns ju inte riktigt någon bra safari nära Kapstaden utan man får åka lite utanför och ca 2 timmar utanför finns ett ställe som heter Aquila safaris som jag hört mycket bra om så vi bestämde oss för att testa det och det var hur bra som helst. Nu har jag iofs inget att jämföra med då jag inte varit på safari tidigare men som ens första gång tyckte jag det var magiskt. Kan även varmt rekommendera er att åka på en privat guidad tur, det måste vara en helt annat upplevelse än att åka i en bil fylld av andra människor då vi ex verkligen kunde fråga vår guide alla sorters olika frågor utan att skämmas över hur lite vi kunde 😉

Jag hade på mig en av mina favoritplagg ifrån nästa drop. Den var lite skrynklig just igår och materialet ser helt annorlunda ut på bilderna än IRL. Men det får duga som bild till er tillsvidare, det är en silkes playsuit och den är OUTSTANDING.

Om ni vill signa upp er för nästa drop, så gör ni det HÄR (klick!)

Det första djuret vi fick syn på var elefanterna. De har blivit räddade från en annan park där folk red på dem. Och det jag tyckte var mest intressant som vi fick lära oss om elefanter är att de minns allt och lär sig allt precis som oss människor. Du kan även se på deras betar om de är höger- eller vänsterhänta.

Djur nummer två var zebrorna och de var så himla himla fina! Har aldrig riktigt reflekterat över hur fin en zebra faktiskt är. Och visste ni att deras svarta ränder visar deras identitet precis som vårt fingeravtryck. En annan anledning till varför de har dem är för att de i flock ska kunna springa i sick sack och förvissa ex lejonen.

Vi kom väldigt nära alla djur vilket var jätte häftigt. Jag har ju inte ens någon zoom på min kamera så då kan ni ju tänka er hur nära vi var dem när ni ser bilderna.

Girafferna var helt otroliga också! Allt på dem är långt, till och med tungen (ca 46cm). Å tänk er hur en baby giraff skulle kunna ser ut liksom. Och på tal om bebis girfaffer så delar de samma hjärta som deras mamma under hela graviditeten. Hur häftigt?

Efter girafferna så var det dags att åka till lejonen! Just dessa var inhängnade för sig men alla de andra djuren så som antiloper, leoparderna och hygienorna, zebra, elefant, noshörning, strutsarna etc är ute tillsammans så där gäller ju den vanliga näringskedjan och de kan döda och äta varandra om det vill. Men anledningen till att lejon är speciellt inhängnade är för att de är räddade ifrån ett ställe där människor endast sköt dem for fun vilket betyder att de aldrig varit ute i det vilda.

När vi kom till lejonen så hoppade vi ur bilden och gick upp längs på andra sidan stängslet för att komma nära dem. Och jäklar vad nära vi kom. Hela 5 stycken vi fick se också.

Här nedan ser ni fyra av dem och sen låg en lite till höger också, men jag missade det lejonet helt haha. Också helt otroligt vackra och ståtliga djur. Och de bara stirrade på oss på andra sidan stängslet.

Vår privata guide som vi hade var helt fantastiskt, mysig, trevlig och så kunde han ALLT. Han har jobbat med djur nästan hela sitt liv och bott i massvis med olika länder och jobbat på flera olika parker här i Afrika. Hans passion är verkligen djur och han bor till och med i ett litet hus inne i parken för att komma så nära djuren som möjligt. Han brukar till och med gå ut och promenera på nätterna i parken. Hade jag ALDRIG vågat! Men han påstår att har man respekt för dem så har de respekt för dig.

När safarin nästan var slut så delade vi på en flaska bubbel med vår guide och stod och pratade om livet och resor. Och hur viktigt och lärorikt vi tycker att det är att man reser och ser sig om i världen. Det var mysigt och ett perfekt avslut på en helt fantastisk dag.

När vi sen kom tillbaka till själva resorten där man kan sova över, äta lunch etc så beställde vi en varsin drink och satt i solen och njöt i två timmar innan det var dags att åka tillbaka till Kapstaden igen.

Ginger ale mojitos, så goda!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna