Vilket dygn! Har varit uppe i typ 30 timmar nu för kunde ovanligt nog inte sova på flyget (brukar aldrig ha svårt för det) så såg två filmer, lyssnade på två sommarprat och rensade telefonen på bilder. Och så fort vi kom fram till hotellet, tog vi en dusch, bytte om lite snabbt och begav oss till närmsta bästa restaurang (enligt hotellet vi bor på!).

Och vi hamnade på en superlocal restaurang med bara kineser. Vi var verkligen de enda turisterna och familjen vid bordet bredvid ville verkligen få kontakt med mig och gav mig en ”gud va gullig du är som försöker äta riset med pinnarna på det där viset” blick hahah. Vi förstod inte riktigt servitören heller och inte hon oss men till slut fick vi ihop en rätt basic och tråkig beställning. Men vågade ju fasen inte beställa vad som helst!

Jag åt fried rice med vegetables och pappa lite seafood och mamma friterad egg plant haha. Fett tråkig beställning men eftersom att vi inte förstod varandra så vågade vi inte låta henne beställa eller rekommendera oss något heller. Vi fick liksom inte ens till en beställning på tre flaskor vatten.

Efter lunchen hoppade vi på tåget över till Kina (tog ca 40 minuter). Tänkte passa på att även besöka just Kina när vi ändå är nära. Men så kul var det inte… för att söka visum för den här jäkla dagsutflykten till Kina tog ju flera timmar och tror ni inte jag och mitt pass får some serious issues också.. jo såklart! Så hela kontoret, alla som jobbade i passkontrollen samlades vid mitt pass, tog fram förstoringsglas och gick igenom hela mitt pass från punkt till pricka. Vart jag varit etc etc. Vet fortfarande inte varför denna uppståndelse?

Efter ytterligare några passkontroller och pappersansökningar så kom vi äntligen in till Kina. Och resten av dagens spenderades mestadels i ett gigantiskt varuhus (!!!) Och jag har faktiskt lärt mig ett och annat idag. Satt nämligen och pratade i säkert en halvtimme med ett butiksbiträde och är faktiskt chockad över vad censurerade Kineserna är från verkligheten. De är varken tillåtna att ha Google, Instagram, Facebook eller Whatsapp m.m… Hur sjukt? Och när jag frågade honom varför de var så sa han att han inte riktigt visste men att han tänkte att det kanske var för att Instagram inte ville finnas på den kinesiska marknaden. Då sa jag, jo det tror jag att dom vill, varför skulle de inte vilja det? Och då sa han att det kanske var så att det var regeringen som inte ville att Instagram skulle vara tillgängligt för dem och då sa jag artigt att jag också trodde att det var så.

Man har ju hört att Instagram t.ex är bannat i Kina tidigare men någonstans trodde jag ändå att det inte faktiskt var så. Men nu fick jag det ju verkligen svart på vitt. Så för att använda alla dessa sociala medier behöver man gå runt systemet och använda sig av en sån där VPN kod.

Och nu avslutar vi med lite sushi a la hotelltofflor och morgonrock på hotellet vi bor på bara första natten. Imorgon bär det av till Ritz Carlton and I’m overly excited for that!!!! Än så länge gillar jag Hong Kong, det är rent och alla är så himla trevliga och hjälpsamma.

Godnatt från Hong Kong!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna