Det bästa med Formentera är att de flesta lunch-restaurangerna ligger på stranden så att man sitter och äter med sanden mellan tårna. Vi ska ut till Formentera idag igen men sist så åt vi på El Tiburon (hajen) som är ett rätt low key ställe med fantastisk cava sangria.

När man bokat bord på någon utav restaurangerna på Formentera så blir man upphämtad av restaurangen ute vid sin båt med en liten mindre båt som tar en in mot land vilket är en rätt mysig grej.

Om jag måste välja en restaurang på Formentera så väljer jag nog ändå Juan y Andrea men det här stället har trevligare personal, bättre musik och är som sagt lite mer relaxed och avslappnat. Vi var här förra året och åt en tidig middag och då gillade vi det jättemycket så vi kände ändå att vi verkligen ville tillbaka i år igen.

Min fina gula beach klänning kommer ifrån Zara, köpte den på rean precis som allt annat jag köpt därifrån på senaste. Och solisarna köpte jag i Hong Kong!

Åt en så god räkgryta med ris som serverades i en ananashalva.

Och sen var den friterade tuna tempuran jättegod också. Men den var på deras specials så den kan ju variera. Tydligen var det helst specialrätterna man skulle beställa tyckte servitörerna.

Kolla till och med en egen liten cava hade dom!

Efter vår långa lunch åkte vi tillbaka till båten och badade lite innan vi styrde kosan vidare.

Det är verkligen att rekommendera att hyra en båt såhär över dagen för att åka till Formentera. Det är dyrt men blir inte så farligt om man är 4 personer som oss och om man räknar in kostnaden i semesterbudgeten direkt. Vi betalade ca 3500 kr var för 8 timmar, vin, cava, öl, snacks, bensin, skipper etc.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna