Inlägget är i samarbete med Always och kampanjen #LikeAGirl 

Ni som har hängt med i bloggen ett tag har säkert koll på att jag tidigare samarbetat med Always och kampanjen #LikeAGirl så att få möjligheten att göra det ytterligare en tid framöver känns jättekul och väldigt viktigt. 

Det är kul att se hur samhället har förändrats och hur vi tjejer hörs, syns och tar mer plats överlag sedan jag var mindre och det alltid snackades om i skolan att vi tjejer var lite sämre på idrott, eller lite sämre på att köra moppe bara för att vi var tjejer. Men vi kan och vi måste göra mer. Därför är just den här kampanjen och det här samarbetet viktigt. För #LikeAGirl kampanjens strävan är egentligen att få bort den negativa klangen och det nedvärderande i ”Att göra något som en tjej”. För den har man väl hört tusentals gånger? ”Du kastar som en tjej”, ”Du springer som en tjej”, ”Du kör som en tjej”, ”Du är så tjejig” etc.  

Då undrar man ju VARFÖR det ska vara något dåligt att göra något som en tjej? Därför vill jag tillsammans med Always och kampanjen #LikeAGirl vända på hela den här steken och pusha på att göra något som en tjej ÄR och SKA vara någonting ballt, någonting coolt och någonting man ska vilja sträva efter.  

Jag till exempel älskar att boxas, lyfta tungt, skjuta lerduvor och köra jetski väääääldigt fort och det anses kanske inte vara för tjejer. Och jag och min kompis körde motorcross för ett tag sen och då kände jag mig mig verkligen som mest oövervinnlig! Så häftigt att göra något som kanske inte anses vara en ”tjejsport”. 

Nu kan du också kan visa världen vad du går för! Lägg upp en bild på dig på Instagram när du gör något grymt ”som en tjej” och visa andra vad de VERKLIGEN betyder… Att du gör något du vill och älskar att göra! Dessutom, om du är över 18 år har du chans att vinna ett presentkort på en upplevelse till ett värde av 10.000 kr. Glöm inte att tagga #likeagirl och #alwayschallenge2018 när du lägger upp din bild! 

Så get out there och gör något LIKE A GIRL – som en tjej! 

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna