Istället för att ha flera stycken nyårslöften som man ska komma ihåg hela året så har jag ett endaste i år men i det så finns 12 mindre löften/ mål. Spännande va? Jag ska berätta mer för er…

Linn har som jag skrivit tidigare i bloggen verkligen inspirerat mig en hel del medan jag har varit här borta i Los Angeles och en grej som jag faktiskt kommer ta med mig hela året är hennes nyårslöfte vilket är att använda sig av metoden challenge yourself for 28 days precis som hennes blogg heter. Det innebär kort och gott att istället för att du ska binda upp dig på ett nyårslöfte som du ska hålla hela året så ska du sätta upp små mål varje 28:a dagar/ förslagsvis varje månad. Du har med andra ord en utmaning januari månad, en annan eller båda februari månad etc. Hänger ni med?

Jag har därför satt upp en speciell kost som utmaning/ mål att hålla januari ut. Jag vet inte om jag vågar skriva mer för kommer väl få skit då. Men det är en hälsosam sådan och jag ÄLSKAR den redan för känner mig så jävla pigg. Men nu ska vi inte fokusera på min utmaning utan på det här med 28 dagar.

Varför man gör något i 28 dagar är för att det:

  1. Det krävs endast 28 dagar för att bryta en dålig vana/ börja en ny.
  2. Det är enklare att genomföra något i 28 dagar än i ex 1 års tid. Att sätta upp för stora och orimliga mål som att man inte ska äta godis under ett helt år kommer bara göra en less och omotiverad för att det kommer vara både svårt och tråkigt att klara av I ETT HELT ÅR.

Om ni vill läsa mer om detta tycker jag ni ska gå in på Linns blogg. Den är verkligen så bra. Jag blir så inspirerad och peppad på livet när jag läser den. Hon har så mycket bra tankar och idéer.

Här kommer även några förslag på utmaningar:

Gå 20 000 steg om dagen, utesluta socker/ godis, läsa en bok 30 minuter om dagen, lägga ifrån sig mobilen efter klockan 19 på kvällen, starta en konversation med en främling varje dag, inte dricka kaffe, äta veganskt/ vegetariskt, inte dricka alkohol, inte slösa pengar på onödiga utgifter osv. Ja det finns ju en massa grejer man kan göra.

Glöm inte heller att det alltid är lättare att sätta upp målet, läsa en bok 30 minuter om dagen än läsa ut en bok i veckan. Det är lättare att sätta upp dagliga mål än vecko/ månadsmål. Är ni med vad jag menar? Eller att gå ett visst antal steg om dagen än ett visst antal gånger i veckan.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna