Ni är många som har frågat så här kommer äntligen det lilla receptet på min fantastiska jordgubbstårta som jag gjorde på midsommar med inspo ifrån Baka med Frida. TIPS är att göra fyllningen och lägga i fyllningen och låta stå i några timmar innan servering. Det blir mycket godare då! Men här kommer receptet. Det är väl egentligen Baka med Fridas jordgubbsfyllning som är lite annorlunda jämfört med en vanlig jordgubbstårta men just kombinationen att både ha den fyllningen och den rivna chokladen tillsammans med den klassiska mosade bananen etc som gjorde det till en sådan succé!

Du behöver:

Tårtbottnar (jag köpte 2st paket färdigköpta)

2-3st väldigt mogna bananer

1 burk Jordgubbssylt

1 vit choklad kaka

5-6 dl grädde

200g Philadelphia ost

1,5 dl florsocker

1,5 tsk vaniljpulver

2-3 paket jordgubbar

1. Gör jordgubbsfyllningen och till den behöver du:

• 4 dl vispgrädde

• 200 g philadelphia

• 1.5 dl florsocker

• 1.5 tsk vaniljpulver

• 500 g jordgubbar, i småbitar

Gör såhär: Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.

2. Varva jordgubbsfyllningen med mosad banan och jordgubbssylt tills hela tårtan är fylld med fyllning.

3. Ställ i kylen och låt stå (gärna över natten) OBS! Inte med grädden på toppen!

4. Toppa med färsk vispad grädde, hackade jordgubbar och riven vit choklad!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna