På er begäran kommer här en uppdaterad liten Stockholmsguide på vart ni ska käka frukost, brunch, festlig middag, dricka drinkar, ta en aw etc. Hittade även en sjukt bra lista häromdagen ang ställen i Stockholm som jag tänkte svara på och dela med mig av. Men tillsvidare läs den här guiden och ta del av mina absoluta favoritespots i stan!

( En frukost extra allt på Nyko)

FRUKOST

Nyko
Jag älskar att äta frukost på Nyko, det är ett utav mina absoluta favoritställen i stan och jag är där mest hela tiden känns det som hehe. De har både acai boll, smoothiebowl, gröt och mängder med olika avokado mackor och äggröror.

Mahalo
Kommer tipsa om detta stället längre ner också, men jag älskar att äta frukost här. De har så goda olika bowls och just nu är jag ju lite besatt av allt som har med bowls och göra hehe. Finns både vanlig acai, blå spirulina, pitaya osv.

Pom och Flora
Här vill man på riktigt äta allt på menyn. Jag älskar att gå hit för frukost och det är super instafriendly. De har alla möjliga bowls, mackor och smoothies och jag har nog testat det mesta.

HELG-BRUNCH

Calle P
Relativt nyöppnat ställe som ligger precis utanför Berns. Här är det sjukt nice stämning på lördagar för brunch. Deras pappardelle pasta som ni ser på bilden ovan är to die for. Men det finns en massa annat gott också.

Strandvägen 1
Strandvägen är ju givetvis också en favorit. Och jag gillar deras brunch speciellt. Det är oerhört trevligt nu när vårsolen ligger och steker på att sitta ute och ta ett glas till maten också.

Riche
Perfekt ställe för brunch med tjejkompisarna om man varit ute kvällen innan. Stimmig stämning, fullt med folk och god mat. Deras Egg Benedict, köttbullar och toast skagen är att rekommendera.

(Köttbullar och dagens som också alltid är så god på Nybrogatan)

LUNCH

Nybrogatan 38
Älskar Nybrogatan och är här väldigt ofta också. Deras köttbullar är typ bäst i stan men de har också mycket goda sallader och annat på menyn. På den här kvarterskrogen serveras det husmanskost och en väldigt mysig atmosfär.

Diplomat
Hotell Diplomat är väldigt trevligt för lunch. Ligger också i solen på Strandvägen så nu när det börjar bli varmt och skönt är det härligt att sitta ute och äta.

Eataly
Mitt nya favoritställe som jag sjukt nog inte alls hängt så mycket på som jag sa att jag skulle. Men Eataly har en supermysig restaurang på Biblioteksgatan som har en jättetrevlig uteservering som ni inte får missa. Annars kan man gå in i själva butiken och plocka vad man vill ifrån de olika diskerna för en Italiensk lunch. Mycket trevligt.

(En hälsolunch på Mahalo)

HÄLSOSTÄLLEN

Mahalo
På Mahalo är det inte speciellt mysigt att sitta och äta, men det är väldigt väldigt gott. Mahalo är ett vegansk ställe i Vasastan som har supergoda acai bowls.

Lett
Vill du ha en snabb, nyttig, lunch är Lett the place to go to. De har så mycket goda och hälsosamma sallader. Mina favoriter är vegme färsen, sötpotatisen, den asiatiska och taco varianten. Ni kommer älska det här stället.

Kale and Crave
En annan favorit är Kale and Crave. Det är LA inspirerat och väldigt, väldig gott. Ligger mellan Vasastan och Östermalm typ.

(Stans bästa kanelbullar hittar ni på Fabrique)

KAFFE/ FIKA

Fabrique
Lite runt om i Stockholm hittar ni Fabrique som har de godaste kanelbullarna i stan. Här är det även mysigt att äta lite frukost om man så vill. De har väldigt goda mackor nämligen. Eller så tar man bara en liten snabb fika.

Broms
Ett nytt stammisställe som jag snart borde få stammispriser på är Broms. Det ligger ett stenkast ifrån min lägenhet och det är alltid härlig stämning och trevligt att ta en kaffe eller fika där. De har alla möjliga bullar och bröd.

Winercaféet
Ett annat mysigt ställe för att stanna på en kaffe är Winercaféet. Det är väldigt fint också. Högt i tak och verkligen en sån där lyxig konditiori känsla.

(Bild ifrån Grodan, när jag styrde en AW för mina kompisar där)

AW

Grodan
Ett annat ställe som också alltid är smockat med folk är Grodan. Riktigt trevligt att ta ett glas vin och lite oliver och nötter här på uteserveringen nu dessa vårtider. Minst lika bar på vintern iofs.

Tjalans
Gamla Escalier har blivit hippt igen och nu kallas det Tjalans och är väldigt trevligt för ett glas efter jobbet. Här kan du både vara ute eller inne och det är riktigt bra drag och mycket folk.

Cavabaren
Söker du bra tapas och bra priser på cavan så är det hit du ska gå. Mycket folk afterwork tider också vilket är nice. Ligger nära Mood Gallerian!

DRINKAR

Nosh and Chow
Nosh är riktigt trevligt för drinkar, de finns en bar höger om ingången om man är ute efter mer cocktails men vill man mer köra drinks så gå upp en eller två trappor till innegården eller baren på övervåningen.

Arnold’s
Det här stället är lite dyrare men har helt fantastiska drinkar gjorda på riktigt bra råvaror. Det ligger precis på Stureplan vilket innebär att det nära till alla klubbar om man ska gå vidare. Spybar ligger t.ex på övervåningen.

Bank Hotel
Bank har en riktigt trevligt bar till höger som jag tycker ni borde besöka. Även här riktigt bra drinkar. Det ligger bakom Berzelii parken.

(Bild ifrån L’avventura)

MIDDAG

L’avventura
Stockholms bästa och mysigaste Italienare som ligger i en gammal teater! Jag älskar L’avventura. Maten är verkligen helt fantastik. Missa inte deras carpaccio, vodka pasta, tryffelpasta och de fantastiska aracine.

Tako
Denna restaurang ligger nere i en källare och är väldigt klubbig vilket jag älskar. Maten är också jättegod. Här kan man även gå för drinkar i baren.

Asian Post Office
APO är ett relativt nytt ställe som var väldigt hippt förra året. Det är riktigt bra stämning, god mat och goda drinkar. De har en kokosdrink som typ alla beställer och så är det mycket smårätter som man delar på. Festligt ställe!

Bilden är ifrån Supper Gården (som öppnar nu på sommaren)

FESTLIGARE MIDDAGAR

Supper
Den gamla klassikern. Perfekt ställe för att dela på en massa smårätter och dricka roliga drinkar. Under sommaren så öppnar även Supper Gården som är sjukt trevligt och väldigt somrigt och härligt.

Mister French
Har verkligen fått upp ögonen för Mister French på senaste. Hade så kul när jag var där och käkade middag häromhelgen just för att det verkligen blev fest efter ett tag. Däremot tyckte jag maten var lite utav en besvikelse just sist men har ätit där tidigare och då har det varit bättre så jag kanske bara hade otur sist. Så förhoppningsvis är det lika bra som jag minst det innan förra helgen hehe.

Papa’s
Den festligaste italienaren i stan. Jättegod mat och superfestlig stämning på helgerna. Liten restaurang och perfekt att käka en trevlig middag på med tjejkompisarna innan utgång. Det ligger även sjukt nära alla klubbar.

(Bild ifrån toaletten på V inne på Sturecompaniet)

UTESTÄLLEN

Sturecompaniet
Brukar mest hänga på V/Wall inne på Stures men det finns även flera ställen inne på Sturecompaniet som man kan vara på. Går jag ut, går jag hit 90% av gångerna. Tycker det är nice och finns verkligen något för all beroende på vilken typ av musik och vilket typ av häng man föredrar.

Spitfire
Spitfire är inget stelt Stureplansställe där man står med en skumpa i en ishink, utan här är det fest som gäller. Det spelas schlager, gamla klassiker och dricks shots till höger och vänster. Jag tycker att ni bode gå hit precis innan ni ska gå ut. Det är bäst här runt 12-02 för då sjunger alla med till musiken och står på baren typ.

Bergmans
Under vinterhalvåret kan Bergmans vara riktigt nice också, speciellt om du gillar techno. De brukar däremot ha lite hip hop kvällar också och flyga in dj’s från USA.

Berns
Jag önskar däremot att jag hängde oftare på Berns för det är sjukt nice vibe här. Speciellt på deras techno klubb. Men viktigaste av allt att inte missa nu i sommar är ju givetvis Terassen som är riktigt nice att hänga på.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna