Det finns ingen ö jag älskar mer än Ibiza!

Hyr en båt och åk ut till Formentera. Det är dyrt men blir inte så farligt om man är fler och om man räknar in kostnaden i semesterbudgeten direkt. Vi brukar vara 4st och betala ca 3500 kr var för 8 timmar, vin, cava, öl, snacks, bensin och skipper som kör. Boka en hel- eller halvdag be om att få åka till grottan. Formentera är Europas Bahamas typ, vattnet är kristallklart. Här nedan ser ni en oredigerad bild på hur vackert det är.

Boka sedan lunch på antingen Juan y Andrea eller Beso Beach.

Sena sittningen är den bästa för då övergår båda ställena till fest. Beso Beach främst.

 

Jag har haft så roligt där och de höjer musiken var och varannan minut och då ställer sig halva restaurangen upp, viftar med servetterna och sjunger med!

Vill man äta på ett lugnare ställe finns Tiburon.

Dom har otroliga cava sangrias och fräsch mat. Räkgrytan som serveras i en ananas är jättesmarrig.

På tal om mojitos få får ni inte heller missa att beställa mojitos från Mojitobåten som åker runt och blandar riktigt vassa mojitos till de som önskar och ligger ute och plaskar utanför strandkanten. Väldigt mysig grej.

Kör en festkväll på Ushuaia med middag på Beach House. På Ibiza är klubbarna inte bra förrän sent och eftersom att jag är lite utav en early nighter så kör jag bara dagsfester och Ushuaia när jag är på Ibiza. Ushuaia är en “utomhus klubb” med olika DJ’s och artister varje dag och det stänger kl 00.00 vilket är perfekt.

Innan vi går dit brukar vi äta på Beach House. Det är en supertrevlig restaurang alldeles intill. Här sitter du med tårna i sanden och käkar middag och så brukar de ha DJ och go stämning.

Om man känner för en liten utflykt så är The Giri Café ett måste. Det ligger mitt ute i ingenstans och man känner sig aningen skeptisk när man ser det utifrån då det ser ut som ett vanligt, simpelt café. Men när du kommer in is it all worth the little drive för där gömmer sig en fantastisk innegård och restaurang. Rosemary Bellinin är helt underbar. Jag må ha druckit världens populäraste/ bästa Bellini i Portofino för 400kr (!!!!!) men den här slår den med hästlängder. Detta var utan tvekan den godaste bellinin jag någonsin druckit.

Och när du inte tror att det kan bli bättre så blir det mörkt och stället blir nästan ännu mysigare då de tänder ljus och lampor i hela trädgården. Ni måste hit. Perfekt för date night eller en lugn kväll.

Ett annat ställe du inte får missa är Ibiza old town. Här finns massa härliga små butiker och alldeles underbar shopping för strandtunikor, väskor och sandaler. Ät sedan middag på La Brasa. Jagkan rekommendera er ALLA att gå dit. Den restaurangen är så himla mysig och alla servitörerna som jobbar där är på riktigt 10 poäng både utseendemässigt och charmighetsmässigt. La Brasa är väldigt bra på kött och paella. Det är liksom deras två go to rätter.

La Oliva är också ett trevligt ställe för middag i Gamla Stan. Hummerpastan är underbar.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna