Min New York Guide

Många som bor i New York påstår att det inte går att jämföra den staden med någon annan i hela världen och jag förstår vad dom menar. Jag har varit i New York så många gånger nu att jag tappat räkningen och jag är alltid lika blown away efter varenda gång jag kommer hit. Det känns verkligen som att man kan vara sig själv här utan att någon dömer en. Folk är otroligt networking och öppna och intresserade för att lära känna nya människor. Det är alltid puls och rörelse och jag älskar känslan av att det alltid finns något att göra.

Åker man hit för allra första gången så tycker jag faktiskt att man måste ge sig själv en vecka för att inte behöva stressa igenom sevärdheter, uteliv och restauranger, då det finns så himla mycket. En tur och retur resa till New York kan man hitta för 3000-4000kr. Boende för en vecka för två personer brukar kanske landa på ca 10 000 per person om man inte bor lyx, lyx. New York är en av de dyrare storstäderna men du kan hitta billiga och bra boenden vilket jag brukar lyckas med. Bokar oftast via Hotels.com

Det är superenkelt att hitta och ta sig runt i stan då alla gator är raka och man räknar blocks, 44th, 45th, 46th street osv. För att uppleva New York på bästa sätt tycker jag att man ska snöra på sig promenadskorna och promenera så mycket som möjligt. Googla och sök information innan avresa också så att du har lite koll när du kommer dit. Det kommer bli mycket roligare för dig om du gjort lite research, annars blir det oftast bara överväldigande och rörigt eftersom att det är en stor stad. 

Här kommer min lilla New York Guide om vart man ska bo, äta, göra och gå ut.

VART SKA MAN BO?

Manhattan är egentligen uppdelat i tre olika områden, Uptown, Midtown och Downtown och jag skulle föreslå att bo i Downtown första gången man besöker NY. Men gillar också Uptown. Midtown kan man skippa att bo i tycker jag. Tips är att kolla och spontanboka boenden på Hotels Tonight också. Där finns små boutique hotel till jättebra priser samt superbra sista minuten erbjudanden på bra hotell. En kompis från New York tipsade oss om denna hemsidan när vi var där sist.

Uptown

I Uptown ligger Upper East Side (där mycket av Gossip Girl spelades in), Upper West Side, Harlem och Norra delen av Central Park. Här är det lite dyrare att bo och det är något lugnare tempo än nere i Downtown och Midtown. Jag personligen älskar Uptown eftersom att det finns så mycket fina byggnader, vackra husfasader, breda och lugnare ator och lyxiga butiker och det är här uppe jag bor nu och kommer bo dessa tre månader. 

Midtown

Snöa inte in er på att man ska bo nära Times Square (många tänker det första gången man åker hit) för det är alldeles för hetsigt tycker jag. Det enda som är nice med att bo i Midtown är väl egentligen att du är i mitten av allt och att det är gångavstånd till många sevärdheter så som Rockefeller Centrer, Empire State Building, Shoppingen på 5th Avenue, Södra delen av Central Park, Madison Square Garden osv. I Midtown ligger alla skyskrapor och butiker men inte så mycket bra restauranger och klubbar.

Downtown

Jag älskar Downtown och här hittar du Financial district, China town, Little Italy och de trendiga stadsdelarna: Chelsea, Meatpacking district, Greenwich village, Tribeca, Soho och Nolita. Här ligger många klubbar, barer och restauranger och massvis med shopping. Det är mest nice att bo här och hänga här. Jag brukar bo här nere oftast när jag är i New York. För här finns som sagt mest coola och härliga caféer, restauranger etc och det är mer ”häng-vänligt”. Även nära över till Brooklyn vilket är nice.

WHAT TO DO

Promenera över Brooklyn Bridge och drick drinkar och häng på rooftops i Brooklyn

Helt ärligt talat så låg inte en promenad över Brooklyn Bridge högst på to do listan första gångerna jag besökte New York. Men nu gör den definitivt det! Det är verkligen något speciellt med att gå över den här maffiga bron med den där fantastiska utsikten över Manhattan, speciellt i solned- eller uppgången. Missa inte heller Brooklyn Bridge Park på Brooklyn-sidan där man kan njuta än mer av Manhattans skyline. Eller de trevliga rooftopsen som finns med utsikt över hela Manhattan. Harriets Rooftop på 1 hotel och Water Tower på Williamsburg Hotel är två stycken nice rooftops. Soho House är också sjukt nice, men där krävs det att man är medlem eller känner någon för att komma in.

Utforska Central Park och köp med dig picknick

Central Park är så himla mysigt trots att det är gigantiskt! Du kommer omöjligt hinna se allt på en dag men tycker det är en bra start att ge sig in i parken från Upper East Side nära 5th avenue och 79 street. Vilket är typ i mitten av parken, söder om den största sjön. Köp med dig picknick och mys i parken.

Utsikten

Åk upp i Top Of The Rock/ Rockefeller Center

Jag förstår att man gärna vill åka upp i Empire State Building men jag personligen tycker verkligen att Top Of The Rock är tio gånger bättre. För då man får en utsikt över både Empire State Building och Central Park där uppe. Om ni vill vara där i sunset time så får ni räkna med att det tar minst 40 minuter att komma upp. Vi hann precis när jag var där, men det var på håret. Så var hellre där lite tidigare om ni vill se utsikten i både dags- och kvällsljus.

Staten Island Ferry

Stans bästa utsikt över Frihetsgudinnan kostar inte en spänn. Staten Island-färjan är en pendelfärja som är helt gratis och går väldigt ofta. Se till att åka tidigt på morgonen och undvik helgdagar dock så du slipper långa köer och mycket folk.

Bagatelle Brunch

Ni får inte missa Bagatelles dagsfester som de kör på helgerna. De är så roliga. Och det var hundra procent det roligaste på min Birthday Weekend. Boka bord, käka brunch och gå dit kröksugna för det var så rolig fest att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Perfekt helgaktivitet haha!

High Line

The High Line är en gammal järnvägsräls som ligger på en upphöjd bana som slingrar sig längs med västra sidan av Manhattan ungefär från 34:e gatan och ner till 12:e gatan. Det är supermysigt att strosa omkring där med utsikt över Hudson River och alla miljondollar våningar. Helt klart en favorit, för jag älskar ju att kolla in i lägenheter och drömma mig bort om att en dag bo så och det kan man göra när man promenerar High Line. Men även här skulle jag undvika helgdagar och rusningstider.

Testa coola, nya, trendinga träningsformer

Det finns så mycket häftiga träningsklasser i New York som kan vara roligt att testa på. Jag var bland annat på en supercool meditationsklass häromdagen och det finns trampolin workouts, roliga cykelklasser och en jäkla massa spännande pass och gym som är väldigt inspirerande att gå och testa på.

WHERE TO SHOP

Alo Yoga

Finns endast i NY och LA and I love it. Det är träningskläder som är skitsnygga. Ni måste göra ett besök här. Jag går alltid härifrån med något.

DSW

Rader och åter rader av designerskor hittar du på Designer Shoe Outlet. Organiserat och bra sortiment, till skillnad från många outlet-butiker. Flaggskeppet finns vid Union Square.

Filenes Basement/Marshalls/TJ Maxx/Burlington Coat Factory

Här säljs förr-förr-förra årets märkeskläder MEN det gäller att ha tålamod. Vid första anblick kommer allt du ser kännas som fult skräp, men man kan absolut fynda ordentligt här. Speciellt när det kommer till väskor och skor. 

Re:bag och The Real Real

Två stycken second hand butiker som jag älskar. Re:bag har endast väskor och jag hängde där alldeles för ofta när jag bodde i LA då denna butiken finns både i LA, MIAMI och NYC. Men The Real Real är en ny favorit. De har sjukt mycket snygga skor, väskor och kläder. Finns även massa andra bra vinatage butiker (speciellt i Brooklyn) som ni inte får missa.

Vart man ska äta middag

La Esquina – Mexikansk restaurang

Vågar man påstå att detta är den bästa mexikanska restaurangen i New York? Kanske.. Vilket fall så ligger La Esquina i Little Italy och det ser ut som en kiosk utifrån men nere i källaren så gömmer sig en otroligt mysig, festlig och livlig restaurang och bar. Se till att boka bord i tid bara då det ofta är fullbokat och fullt. Om ni går hit, får ni inte missa att beställa in majskolven med parmesanost, den är helt magisk!!! 

TAO – Asiatisk restaurang

Tao är verkligen en helt magisk restaurang. Festlig, kul och god mat. Finns både Uptown och Downtown men den bästa är helt klart den nere i Downtown. Och gå man dit kan man även ta en drink på PHD rooftop innan eller efter också. TAO Downtown har även en klubb, som jag älskar och som är bäst på torsdagar.

Catch – Seafood

Älskar det här stället. Det är festligt, supergod mat. Och nu har de även öppnat Catch Steak som kommer vara superinne kommande veckorna. Vilket är kul. Här är även roligt att gå upp på rooftopen efter middagen då det är fest där, speciellt måndagar. Rolig, festlig och högljudd restaurang.

Nobu – Sushi

Nobu är ju Nobu men i New York är ändå Nobu lite annorlunda och jag gillade det. Missa inte deras black cod för guds skull den är ju sinnessjuk.

Buddakan – Asian fusion

I otroligt vackra lokaler i Meatpackning ligger Buddakan, det är verkligen pampigt och väldigt trevlig stämning. Denna restaurangen är med mycket i Sex And The City med. Har varit där en eller två gånger and I love it. Riktigt nice.

Hasalon – Israelinsk/ middle eastern restaurang

Ska tydligen vara superfestligt ställe som ser ut som en vanlig tråkig restaurang utifrån men som egentligen är ett gömt superställe. Klockan 22 drar de ner gardinerna vid fönstren ut mot gatan och gör om hela stället till en fest. Det dansas på borden och ska vara riktigt nice.

Frukost, lunch och caféer

The Butcher’s Daughter

Trevligt att käka helgbrunch, frukost eller lunch på. Här finns goda avokadomackor och sallader, mängder av smoothies och juicer och en massa nyttiga goda veganska alternativ. Jag älskar det här stället. Det är så bra. Det finns på fler än en location i stan. Vet att det finns ett i Williamsburg, Brooklyn bland annat och två st på Manhattan tror jag om jag inte har helt fel. Finns även i Los Angeles, Venice.

Sant Ambroeus – Italienskt

Detta är lite mer hangover brunch, pasta och Bloody Mary’s type of place. Italiensk och svin gott. Deras Linguine Cacio e Pepe som ni ser här ovan är to die for. Den måste ni testa. Krämig men ändå fräsch. Mmmm, vattnas i munnen på mig. Väldigt goda Bloody Mary’s också, det måste jag ge dem.

Cecconi’s – Italienskt i Dumbo, Brooklyn

Riktigt trevligt ställe som jag blev förälskad i så fort jag tog mitt första steg in i restaurangen. Så sjukt nice att sitta ute med utsikt över både Brooklyn och Manhattan Bridge. Också jättegod mat, trevlig service och bara sjukt nice häng.

Buvette – liten mysig, intim resturang

As mysigt litet ställe i West Village som jag bara ÄLSKAR. Varit där två gånger och det är lika mysigt varje gång. Jag har bara ätit brunch där och kan varmt rekommendera deras våfflor och croque madame MEN kan tänka mig att det är minst lika mysigt för en eftermiddagsdrink eller date night då det verkligen är intimt och litet. Omg, blir typ pirrig i magen av tanken. Missa inte det här ur gulliga stället.

Bar Pitti – jet set village Italian

Det här stället ser inte så mycket ut för världen men vilken liten gömd pärla jag har blivit introducerad för. Åt brunch här igår och det var hur trevligt som helst. Det är en super local Italienare och alla verkar gå hit. Väldigt bra celeb spotting om man tycker det är kul också. OBS! De tar bara cash och man kan inte reservera bord så var där i tid. Det blir snabbt fullt.

Rooftops

PUBLIC hotel

Otroligt mysig och trevlig rooftop. Detta är typ mitt number 1 tips! Missa inte.

Harriet Rooftop på 1 Hotel i Dumbo, Brooklyn

Svinnice rooftop med utsikt över Manhattan Bridge tror jag. Gå hit för sunset. Men gå hit hungriga för det kostar 100 dollar per person att sitta i lounge delen av rooftopen om man inte är en hotellgäst. Men då får man ju äta och dricka för den summan vilket kan vara trevligt.

Le Bain på The Standard

En mer chill rooftop där det inte kostar något att gå upp och som är väldigt trevligt och har en magisk solnedgång är Le Bain. De är mer häng där och det är väldigt trevligt. The Standard ligger även i Meatpackning där det finns mycket restauranger och klubbar. 

PHD Rooftop på Dream hotel

Detta är en festlig rooftop, eller alltså på lördagar vid 7-8 så är det i varje fall party. Så det här är lite mer utav ett förfest ställe skulle jag säga åtminstone på helgerna. Det är ganska så dött under veckodagarna vid samma tid. Då blir det bättre senare. Men värt ett besök, fin utsikt!

The Williamsburg Hotel

En annan sjukt trevlig rooftop i Brooklyn, Williamsburg är The Williamsburg Hotel. De har poolpartyn på helgerna (på sommaren) men annars är det sjukt nice häng och en otrolig utsikt över hela Manhattan från detta ställe. Bodde även på det här hotellet när jag var på NYC fashionweek förra året.

Cocktailbarer och festligare barer

Fleur Room – På MOXY hotel

Inneställe just nu! Men inte varit där än, bara hört att man måste hit! Detta är just nu New Yorks högsta Rooftop bar, den är inomhus men den verkar så fet. Jag måste bara hit snarast. Kanske nu i helgen faktiskt.

Butterfly – Inne på Soho Hotel

Sjukt bra musik, liksom lite duke dumont. Detta är dock inget ställe man går till för att ta en sofistikerad drink utan här är det mer livligt och mörkt, i varje fall senare. Och man förstår knappt att det ligger en bar bakom dörren när man kommer dit.

Little Sister

Precis som Fleur Room så är även detta ett nytt, inneställe, som det är svårt att komma in på men som tydligen ska vara the place just nu. Detta är inte heller en ”drink innan middagen bar” utan det är mer en klubb/ bar som jag förstått det.

Baccarat hotel

På Rihannas favorithotel så ligger en svinnice bar med lite äldre klientel. Men den är så fin och så trevlig att gå och dricka en nice cocktail innan middag. Lite dyrare men absolut värt det om man gillar att vistas i lyxiga miljöer. 

Campbell Apartment

Även detta ställe är perfekt för en drink innan middagen.

GITANO jungle room

Finns en utomhus terass/ rooftopbar och även en källare med bar och resturang på det här stället. Temat är djungel och det är otroligt nice stämning. Goda drinkar, trevliga bartenders och en väldigt instagramvänlig inredning.

Bästa nattklubbarna 

New Yorks uteliv är enligt mig bästa i hela världen typ och slår nog alla ställen jag festat på, och då har jag ändå varit på många ställen som Sydney, London, Dubai, Ibiza, Miami, LA, Paris, Cannes, Mykonos, och Vegas. Anledningen till att jag älskar det så mycket är för att man aldrig vad som händer, vem man stöter på och de går alltid all in! New Yorks klubbar och fester är de bästa jag någonsin upplevt. Ni måste bara gå ut här. Man lär känna så mycket roligt folk också, folk är verkligen networking här och jag älskar det.

Det jag gillar mest med New Yorks uteliv är att alla klubbar är relativt små och intima. Jag är inte så mycket för stora kommersiella houseställen där det bara är dunk dunk dunk, utan jag gillar den här mer personliga atmosfären. Sen finns det också så mycket att välja på oavsett om du sugen på att klä upp dig från topp till tå och dansa hela natten eller om du bara vill ta en öl på en liten bar. Tydligen ska det nämligen finnas sjukt många bra barer i New York men jag har dessvärre inte varit på allt för många. Den enda jag varit på som jag älskar och som är riktigt bra på söndagar nu under hösten när fotball season är igång är Bounce. Det kryllar av snygga sportintresseradekillar där hehe.

I New York funkar utelivet precis som i London, man går ut med promotors om man vill vara säker på att komma in, få gratis alkohol under kvällen, VIP, treatment gå före i kön och stå vid ett bord. Och precis som i London så är det princip bara skandinaviska tjejer som hänger vid promotor borden och även i New York så anordnas mycket gratis middagar och pre drinks innan man går ut. Promotors är som vanligt helt gratis, de tjänar pengar på att ni följer med dem på klubbarna så oroa er inte för det. Det man ska tänka på när man åker till både New York och London är att alla nattklubbar och barer är olika bra olika dagar. Så se till att gå till rätt ställe på rätt dag.

De klubbar jag gillar bäst:

Avenue

Rnb klubb som är en favorit sedan länge tillbaka. Litet, intimt och sååååå bra musik. Ligger runt hörnet från 1OAK så gillar man det inte kan man bara svänga förbi där istället. 1OAK är ju 1OAK liksom. Men tycker alla borde ge Avenue ett försök, om man gillar hip hop, rnb dvs.

TAO Downtown

Älskar det här stället. Alltid bra musik och alltid mycket folk. Har bara haft svinroliga kvällar på TAO’s nattklubb. TAO är ju även en restaurang men de har också en klubb och jag tycker det är typ en av de bästa i NYC.

The Box (väldigt speciellt och galet ställe)

I en jätteliten gammal teaterlokal ligger klubben The Box som har sjuka shower under kvällen och verkligen är en upplevelse utöver det vanliga. Gå hit en fredag eller lördag. Bäst då! Och var inte speciellt judgemental utan ta det med en nypa salt. Man vet knappt vad man tycker om showerna men det är ett väldigt roligt och annorlunda ställe…

PHD rooftop

Roligaste stället att gå till lite tidigare en lördag eller söndag för deras sunset parties. Tror de drar igång ordentligt runt 7-8 på kvällen och är bäst fram till 22, då går man och käkar middag och sedan går man ut.

Bagatelle brunch

Redan berättat om det ovan, men missa inte deras partybrunch! Man behöver inte boka bord och äta lunch utan man kan bara gå dit för festen också. Men allra roligast att äta lunch där innan (tycker jag)… Och vill man finns ju också LAVO brunch. Det är också kul men lite yngre och lite sämre. Bagatelle är lite lyxigare.

Bounce

En annan klubb man ska gå till på dagtid/ eftermiddag är Bounce som ligger i midtown. Det är en sportbar klubb och det kryllar av killar där och jag skrev lite kort om den ovan. Har alltid haft så roligt här och måste hit igen snart. Nu när fotball season är igång är det även extra kul!

Och tips på bästa promotorn, som jag älskar, som tar hand om mig varje gång jag är i NYC. Är Troy Gordon, @troygordonnyc på Insta. Skriv till honom när ni är i NYC och vill gå ut. Ni behöver ej skriva till honom flera veckor eller dagar innan utan skriv när ni är här och fråga om planerna för veckan typ, alltså vilka klubbar han kommer vara på etc. Han är bäst och han tar hand om er, speciellt om ni skriver att ni följer mig. Då är han extra snäll haha! Han skickar alltid en massa videohälsningar till mig ifrån följare till mig som är med honom och som hittat honom via mig så det är så kul.

ALLTSÅ som ni märker finns det så sjukt många ställen att tipsa om här i stan att jag fasen inte vet hur jag ska sluta. Men där har ni några tips i varje fall. Kolla upp, gör din research och jag lovar dig att vart du än går till dom här ställena som jag tipsat om så kommer du inte att bli missnöjd. Det är svårt att misslyckas i New York ärligt talat. 

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna