Här kommer en liten Stockholmsguide på vart ni ska käka frukost, brunch, festlig middag, dricka drinkar eller ta en aw. Vår fantastiska huvudstad har så många härliga ställen att erbjuda som ni verkligen inte får missa.

À la lo

Ett relativt nyöppnat litet fik mellan Vasastan och Östermalm. Supermysigt, med goda och lite annorlunda saker på menyn. Gå hit för frukost, brunch eller fika.

Mahalo

Jag älskar att äta frukost här. De har så goda olika bowls och just nu är jag ju lite besatt av allt som har med bowls och göra hehe. Finns både vanlig acai, blå spirulina, pitaya osv.

Pom och Flora

Här vill man på riktigt också äta allt på menyn. Det är super instafriendly. De har alla möjliga bowls, mackor och smoothies och jag har nog testat det mesta.

Saturnus

Favvostället att dricka cappuccinos på är garanterat Saturnus. Också väldigt mysigt för att äta brunch. De har otroliga pannkakor.

Calle P
Ett perfekt helg brunch eller middagsställe är Calle P. Det ligger precis utanför Berns. Här är det extra nice stämning på lördagar för då brukar de ha DJ. Deras cacio e pepe som ni ser på bilden ovan är to die for. Men det finns en massa annat gott också. Trevligt för aw också, oliver och vin!

Diplomat
Hotell Diplomat är väldigt trevligt för lunch. Ligger också i solen på Strandvägen. Härligt att sitta ute på sommaren.

Lett
Vill du ha en snabb, nyttig, lunch är Lett the place to go to. De har så mycket goda och hälsosamma sallader. Mina favoriter är vegme färsen, sötpotatisen, den asiatiska och taco varianten. Ni kommer älska det här stället.

Kale and Crave
En annan favorit är Kale and Crave. Det är LA inspirerat och väldigt, väldig gott. Ligger mellan Vasastan och Östermalm typ. Nyttigt, bra ingredienser och mycket snygga killar på luncherna här.

Valhallabageriet
Lite runt om i Stockholm hittar ni Valhallabageriet som har de godaste kanelbullarna i stan. Här är det även mysigt att äta lite frukost om man så vill. De har väldigt goda mackor nämligen. Eller så tar man bara en liten snabb fika.

Grodan
När det kommer till drinkar så är Grodan väldigt nice och oftast väldigt mycket folk. Riktigt trevligt att ta ett glas vin och lite oliver och nötter på uteserveringen. Både vinter och sommar.

Nosh and Chow
Nosh är riktigt trevligt för drinkar, de finns en bar höger om ingången om man är ute efter mer cocktails men vill man mer köra drinks så gå upp en eller två trappor till innegården eller baren på övervåningen.

Bank Hotel
Bank hotel har också en riktigt trevligt bar som heter Le Hibou som jag tycker ni borde besöka. Även här riktigt bra drinkar. Det ligger bakom Berzelii parken. Mysigt på vintern också. De har en väldigt väldigt fin bar inomhus.

L’avventura
Stockholms bästa och mysigaste Italienare som ligger i en gammal teater! Jag älskar L’avventura. Maten är verkligen helt fantastik. Missa inte deras carpaccio, vodka pasta, tryffelpasta och de fantastiska aracine.

Tako
Denna restaurang ligger nere i en källare och är väldigt klubbig vilket jag älskar. Maten är också jättegod. Här kan man även gå för drinkar i baren.

Asian Post Office
APO är ett relativt nytt ställe som var väldigt hippt förra året. Det är riktigt bra stämning, god mat och goda drinkar. De har en kokosdrink som typ alla beställer och så är det mycket smårätter som man delar på. Festligt ställe! Alltid ett säkert kort att gå till en fredag eller faktiskt vilken dag som helst. De kör även brunch just nu.

Papa’s
Den festligaste italienaren i stan. Jättegod mat och superfestlig stämning på helgerna. Liten restaurang och perfekt att käka en trevlig middag på med tjejkompisarna innan utgång. Det ligger även sjukt nära alla klubbar.

Cafe Nizza

En annan restaurang som är hur trevlig som helst och har en otrolig pasta är Café Nizza på Södermalm. Jättemysigt på sommaren speciellt med uteserveringen. Men minst lika härligt vintertid. Missa inte.

Hallwylska

Nya favoritstället i stan är helt klart Hallwylska. Jag har gått dit mycket men det här året har de verkligen steppat upp. Mysigt julbord och så härlig stämning hela sommaren. Ni får inte missa Hallwylska!

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna